Karamellikaste

Salme Masso retsept karamellikastme valmistamiseks. Serveeri puuviljamagustoitude juurde.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g suhkrut

5 dl piima

1 sl kartulitärklist või maisitärklist

näpuotsaga soola

Valmistamine

Pruunista suhkur pannil, lisa kuum piim ja keeda, kuni suhkur on lahustunud.

Lisa vähese külma piimaga segatud tärklis, kuumuta segades paksenemiseni ja maitsesta näpuotsatäie soolaga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad paksendamiseks maisitärklist, siis kuumuta keemiseni ja seejärel keeda tasasel tulel mõned minutid. Kui kasutad kartulitärklist, siis kuumuta esimese mulksatuseni, siis tõsta tulelt. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 08.08.2017 17:39

Nämma! :) </br> Piima lisamisel pannile tuleb olla tähelepanelik, et kogu kupatus üle panni ääre ei keeks. Kasutasin maisitärklist, aga panin seda topelt koguse. Tuli paraja paksusega kaste.

Pille
postitatud 08.08.2017 18:42

Kasutaja Hedy777 on sellise pildi kunagi saatnud:

annabel
postitatud 06.05.2023 10:55

Äkki oskate öelda kui kaua see kaste säilib?

Andi
postitatud 19.06.2023 05:01

Olen lugenud, et väljas seisab 2 nädalat ja külmkappis 1 kuu. Aga kellel ikka nii kaua seisab ;)