600-800 g veiseliha (nt lihaveise antrekoot või välisfilee)
4-5 suurt sibulat
soola ja musta pipart
2-3 sl õli või võid
3 sl nisujahu
5 dl vett või lihapuljongit
100 g Saare Smetana hapukoort
Lõika liha ristikiudu umbes 1 cm paksusteks viiludeks, vasarda kergelt õhemaks ja anna lõikudele ovaalne kuju.
Maitsesta lihalõigud soola-pipraga ning prae kuumas rasvas mõlemalt poolt helepruuniks. Tõsta kõrvale.
Valmista kaste: pruunista jahu rasvas, lisa kuum vesi või leem ja keeda läbi. Lisa lihalõigud uuesti pannile ning hauta kümmekond minutit, kuni lihalõigud on pehmed. Kui Sul ei ole lihaveise liha, siis võtab hautamine oluliselt kauem aega!
Nüüd võta lihalõigud kastmest välja ja hoia fooliumi all soojas.
Lisa kastmele hapukoor, kuumuta paar minutit ja viimistle kastme maitse soola-pipraga.
Liha hautamise ajal prae õhukeselt viilutatud sibulad väheses võis kuldseks - selleks kulub vähemalt 10 minutit.
Serveerimiseks pane kaste taldrikule, peale lihalõigud ning kõige peale ohtralt praetud sibulaviile.
Kõrvale võid pakkuda keedetud kartuleid, kartuliputru, lillkapsast (fotol).
Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2014. a. veebruarinumbris, foto tegi ajakirja jaoks Juta Kübarsepp.
Väga hea toit, olen ka varem selle retsepti järgi klopsi teinud.
Väga väga hea tuli !
nii hea!
tegin antrekootist , keele viis alla, pidusöök missugune
hakkan uuesti tegema
eelmine kord tegin laagerdanud lihast, seekord võtsin värske .vaatame mis välja tuleb .annan teada.
Tegin, maitses, teen veel! Panin liha koos kastmega ahju hauduma kuniks sibulaid praadisin.
Imemaitsev! Minul oli sealiha filee, hautasin 1h! Suus sulav ja väga väga hea. Teen kindlasti veel! Tänan retsepti eest :)
Super maitsev - aitäh retsepti eest!!! tervele perele maitses
Sibulaklops
Klassikaline veiseliharoog, mis on väga populaarne ka Lätis (sīpolklopsis). Serveeri keedetud kartulite ja hautatud aedviljadega.
Hästi sobib lihaveise antrekoot, ent ka välisfilee. Ühte õiget sibulaklopsi tuleb serveerida ohtra praetud sibulaga!