Maasika-chia-kookosepuding

See lihtne gluteenivaba ja vegan puding tuleks valmis teha vähemalt 4 tundi enne serveerimist. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

450 g maasikaid

400 g kookospiima

magustamiseks mett või vahtrasiirupit või agaavisiirupit või datlisiirupit

1 vanillikauna seemned

0.75 tl riivitud laimikoort

1.25 dl chia-seemneid

Valmistamine

Pane maasikad, kookospiim, mesi, vanill ja laimikoor kannmikserisse ning töötle ühtlaseks. Maitse - vajadusel lisa meelepärast magustajat. 

Lisa tšiiaseemned, sega ühtlaseks. Lase 10 minutit paisuda ja sega veel korra. 

Kalla segu kaussi, kata kinni ja lase vähemalt 4 tundi kuni 3 päeva seista. Mida kauem see dessert seisab, seda rohkem chia paisub ja seda paksemaks dessert muutub.

Enne serveerimist sega läbi, vajadusel lisa veidi (kookos)vett. 

Jaota magustoidupokaalidesse ja kaunista. 

Nipid ja soovitused:

  • Magustamiseks sobib mesi (gluteenivaba), vahtrasiirup, agaavinektar, datlisiirup jne (gluteenivabad ja vegan). 
  • Kaunistamiseks sobib viilutatud maasikas, kookoshelbed, laimikoor, hakitud või viilutatud mandlid, kakaonibsid, värske münt jne. 

Loe veel:

Allikas: The Kitchnpildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

 

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.08.2016 21:13

Laimikoorega peab ettevaatlik olema, et magustoit mõrudaks ei läheks. Laps, kes kookost ei söö, ei saanud arugi, et kookospiim sees oli :)

Anneli
postitatud 30.08.2016 09:23

Magustajat pole vaja lisada, maasikatest piisab.