4 muna (eralda kollased valgetest)
1 sl vett
150 g suhkrut
125 g sulatatud võid
120 g nisujahu (u 2 dl)
5 dl toasooja piima
2 tl vanilliekstrakti või 1 vanillikaun
Kakaoga versiooni jaoks:60 g kakaopulbrit ja 60 g nisujahu (120 g nisujahu asemel)
Vahusta munavalged tugevaks vahuks (soovi korral lisa paar tilka veiniäädikat või sidrunimahla).
Klopi teises kausis munakollased suhkru, vee ja vanilliekstrakti või vanillikaunast kaabitud seemnetega kohevaks. Lisa sulavõi ning klopi veel minut aega. Sõelu ja sega õrnalt juurde jahu.
Lisa toasoe piim ja klopi ühtlaseks. Viimasena sega õrnalt juurde munavalgevaht.
Kalla tainas võitatud ja jahuga üle puistatud 20x20 cm koogivormi (NB! MITTE lahtikäivasse!). Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Lase vormis vähemalt 3 tundi jahtuda. Siis võta vormist välja, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri värskete marjade või marjakastmega.
Allikas: Pasteles de Colores & Kitchen Nostalgia. Pildid tegi Kaare.
suussulav ja ülimalt lihtne kook. järgmise teen kakaoga
Ma olen proovinud seda teha, mul ei kihistunud millegipärast. Peakski uuesti proovima.
Miks mitte lahtikäivasse?
Sest et tainas on liigselt vedel ja lahtikäival vormil võivad ããred/servad hakata lekkima/läbilaskma.
Kitchen Nostalgia lehel ütleb koogivormi kohta nii: do not use spring form because batter is too liquid and the pan could leak.
Ilmselt võib kasutada lahtikäiva vormi puhul küpsetuspaberit, see hoiab kõik kinni. :)
Arusaadav :)
Ooo, ma panin lausa kaks kihti küpsetuspaberit oma igati viisaka lahtikäiva vormi sisse, aga ikka imbus veidi tainast läbi. Ma lihtsalt hoiatan :)
Asendasin väikese osa jahust kakaoga. Kook, kui seda nii nimetada võib, jäi päris maitsev. Õigem nimi oleks vast dessert, sest vähemalt minu oma meenutas vähe tihkemat kakaokisseli - seda, mis lapsena tehes külmkappi tahenema sai jäätud ning mis siis nati tarretisema välimuse ja konsistentsi omandas. Lisaks muidugi siis see pealmine biskviidikiht.
Minu meelest jäi see alumine osa nagu clafoutis :) Lihtsalt koogi sees olevate marjade asemel on nüüd koogi peal biskviidikiht. Toormoosiga oli väga hea muidu.
Lihtsalt nii-nii hea :) Uskumatult lihtne ja viimase aja üks paremaid leide kõigi nede keerukate kookide seas. Sellega sai emadepäev peetud, lihtsalt tekitasin šokolaadist triibud peale (tegin heledad koogid), siis tuhksuhkur ja kaunistuseks maasikad ja voilaaa :) Keegi ei nurisenud ja meie peres oodatakse uut kooki lauale :) Ise mõtlesin, et prooviks teha pruuni ja heleda segu ja siis kuidagi nii kokku valada, et jääks nagu marmori moodi, äkki tuleks kah päris huvitav.
Täitsa hea asi! Eriti veel hapukate marjadega :)
Suhkrut vist liiga palju, maitse on liiga magus. Aga hea on küll!!!
Küpsetuspaber seda taigent kinni ei hoia. Vorm, mis lahti ei käi, on ainuõige valik !
Tegin ka kakaoga, aga mingit erilist elamust küll ei saanud. Pigem nõustun, et tihe kakaokisselli moodi dessert beseekihiga pealt... Teist korda ei proovi, sest mässamist on üksjagu.
originaalretseptis on et kook tuleb panna külma ahju ning küpseb siis ahju soojenedes 60 minutit
Üks parimaid kooke. Vabalt võib selle taigna panna lahti käivasse vormi kus küpsetuspaber all, ei juhtu midagi! Mina asendasin piima 5dl hapukoorega ning lisasin veidikene rosinaid(maitse meenutas kohupiima plaadikooki).Tuli palju maitsvam. Kadus 10 minutiga. Nüüd proovin sama kooki, kuid seekord siis piimaga nagu kord ja kohus. Soovitan soojalt! :)
Ma loodan, et tuleb hea kook :). Präegu on kook ahjus, kuid kook on vedel, kas peabki olema?
mulle igatahes see maitseb väga. varsti on see mu lemmik
Vanilliga meeldis rohkem. Minu jaoks pole see kook, pigem magustoit, mis nõuab enda kõrvale veel midagi - värskeid marju, marjakastet, haput kisselli.
Tegin ka täna seda kooki ja minul jäi keskelt vedel, maitse üle ei vaielda, ainult kahju ajast ja toitainetest mis sinna panin(mitte just kõige odavam)
Tegin lahtikäivas vormis, tulemus super
Tugevalt munamaitseline
Kas seda kooki võib teha ka ilma vanillita?
Võid küll, aga vanill annab koogile maitset ja siis jääb rohkem munamaitseline lihtsalt.
Mina pigistan sisse ühe sidruni mahla ja riivitud koore. Suhkurt panen 100gr.
Lõikasin tüki enne välja kui pilti jõudsin teha.. Laps lihtsalt palus kiirelt ühte tükki. Ja no tõesti on megamaitsev.
Võlukook
Magic cake on põnev kook - valmistad ja vormi paned vaid ühe taina, aga peale küpsetamist on Sul kolmekihiline kook :)
Maitse poolest pigem selline lihtne ja kodune.