1 toores peet
1 sl oliiviõli
noaotsatäis röstitud vürtsköömneid
1 apelsin
hakitud värsket peterselli
röstitud kõrvitsaseemneid
soola ja musta pipart
Pese peet, koori ja loputa uuesti üle. Riivi peet, pane kaussi ja lisa sorts oliiviõli ja mõned kergelt uhmris peenestatud röstitud vürtsköömned. Maitsesta hoolega soola-pipraga ning lase mõned minutid maitsestuda.
Samal ajal lõika üks-kaks apelsini segmentideks (mahl hoia alles!). Lisa apelsinitükid peedile, sega kokku.
Serveerimisel lisa ohtralt hakitud peterselli, puista peale mõned röstitud kõrvitsaseemned ja veidi suitsutatud paprikapulbrit.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Cook Vegetarian: Meat-free food made easy (August 2012, Tim Maddams). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
VÄGA HEA SALAT, kõrvitsaseemnete asemel röstisin päevalilleseemneid, isegi mu peedivihkajast abikaasa ütles, et seda kannatab isegi süüa :)
Toores peet on väga mõnus ja see salat üllatas kõiki sööjaid. Heas mõttes huvitav.
Olen seda salatit juba kaks korda teinud ja isu veel täis ei ole, nii hea salat on. Sellel salatil on väga huvitav ja teistsugune maitsekombinatsioon.
Väga hea oli!
Apelsin annab väga huvitava maitse sellele salatile.
Peedi-apelsinisalat
Põnev toorsalat toorest peedist ja apelsinidest. Sobib ka veganitele.