Peedi-apelsinisalat

Põnev toorsalat toorest peedist ja apelsinidest. Sobib ka veganitele.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 toores peet

1 sl oliiviõli

noaotsatäis röstitud vürtsköömneid

1 apelsin

hakitud värsket peterselli

suitsupaprikat

röstitud kõrvitsaseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese peet, koori ja loputa uuesti üle. Riivi peet, pane kaussi ja lisa sorts oliiviõli ja mõned kergelt uhmris peenestatud röstitud vürtsköömned. Maitsesta hoolega soola-pipraga ning lase mõned minutid maitsestuda.

Samal ajal lõika üks-kaks apelsini segmentideks (mahl hoia alles!). Lisa apelsinitükid peedile, sega kokku.

Serveerimisel lisa ohtralt hakitud peterselli, puista peale mõned röstitud kõrvitsaseemned ja veidi suitsutatud paprikapulbrit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Cook Vegetarian: Meat-free food made easy (August 2012, Tim Maddams). Pildi tegi  Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 26.09.2012 15:10

VÄGA HEA SALAT, kõrvitsaseemnete asemel röstisin päevalilleseemneid, isegi mu peedivihkajast abikaasa ütles, et seda kannatab isegi süüa :)

Pille
postitatud 15.10.2015 21:02

Karima saadetud pilt ka:

Kaare
postitatud 15.10.2015 19:47

Toores peet on väga mõnus ja see salat üllatas kõiki sööjaid. Heas mõttes huvitav.

Marit
postitatud 25.10.2015 12:59

Olen seda salatit juba kaks korda teinud ja isu veel täis ei ole, nii hea salat on. Sellel salatil on väga huvitav ja teistsugune maitsekombinatsioon.

Kadi Tikk
postitatud 28.10.2015 08:34

Väga hea oli!

Hexy
postitatud 31.10.2016 08:52

Apelsin annab väga huvitava maitse sellele salatile.