1 sl võid
1-2 hakitud sibulat
400 g kukeseeni
1 sl nisujahu soovi korral
2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort või 35% rõõska koort ehk vahukoort
hakitud maitserohelist soovi korral
Hauta sibul võis pehmeks, lisa puhastatud seened. Maitsesta soola ja pipraga. Prae segades paar minutit, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud.
Lisa rõõsk koor. Sega hoolega ja hauta kaste ühtlaseks.
Serveeri keedetud varajaste kartulitega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Väga maitsev !!
Väga-väga hea tuli! Tegin seda paksemat varianti ja suuremad seened lõikasin pikkupidi pooleks. Kuna rõõskoort ei olnud, siis segasin omavahel piima ja hapukoore. Pere, kes mul muidu seeni ei söö, maitses see kaste kõigile väga!
Väga hea kukeseenekaste. Täna just tegin.
Väga hea. Mina praadisin veel suitsupeekoni kuubikuid ka sisse ja tegin paksema variandi Super !!!!
aa, milleks 1 sl nisujahu, valmistamise õpetuses ei mainita enam jahu :P
Aili, jahu kohta on joonealune märkus ju kenasti kirjas!!!
Aitäh! Väga hea lihtne retsept, tegin ka koos varajaste kartulitega ja lisasin peekonit.
... ja on ka meie poodides olemas toidukoor (Alma).. siis pole jahu vajagi. Saab lihtsamalt hea koorese kastme.
Tegin vahukoorega varianti, panin ka tilli kastmele juurde ja kartuli asemel tegin pennesid. Väga nämma tuli!
Tahaksin seda kukeseene kastet väga
Kerli, aga siis ruttu metsa või turule! :)
Mina jahu ei pane, rõõsa koore asemel teen kastme 20% hapukoorega. Lisan ohtralt tilli. Ka maitsev!
Mina panen kõige lõpus veel killu külma võid kastmesse sulama ;) maitsev klassika.
Täna tegin. Nii hea!
Homme sama toit! Tõin eile Meremäelt kukekaid ja täna praadisin, kuskilt ei tulnud vedelikku nagu meie kandis seened.
Kukeseenekaste, see kõige lihtsam
Suvisel ajal üks parimaid roogi üldse, eriti varajaste keedetud kartulitega.
Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.