Maasika-šokolaaditort

Uhke šokolaaditort sobib hästi nt isadepäevalauale.

Kogus
20 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

4 muna

1.5 dl suhkrut

0.5 dl kartulitärklist

1 dl nisujahu

0.5 dl kakaopulbrit

0.5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

4 lehte želatiini

100 g Fazeri valget šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort

250 g kohupiima

0.5 dl suhkrut

2-3 tl riivitud sidrunikoort ja 3 sl sidrunimahla

500 g külmutatud maasikaid

Niisutamiseks:

1 dl piima

Šokolaadikreem:

100 g Fazeri šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

nonparelle (puistepuru)

Valmistamine

Kata Ø 26 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, aseta peale serv ning suru vorm kinni. Määri vormi servad seestpoolt võiga ning puista üle riivsaiaga.

Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega kuivained omavahel, sõelu ettevaatlikult segades taina hulka. Kalla tainas vormi.

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit. Lase veidi jahtuda, siis eemalda tordipõhi vormi seest. Pese vorm puhtaks, vooderda põhi toidukilega.

Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Sulata valge šokolaad ettevaatlikult mikroahjus või vesivannis.

Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, siis klopi juurde jahtunud valge šokolaad. Sega juurde kohupiim, suhkur ja riivitud sidrunikoor. Lõika poolsulanud maasikad tükkideks, sega täidisekreemi hulka.

Suru leotatud želatiinilehed kuivemaks, siis lahusta need kuumas sidrunimahlas. Sega kohupiima-maasikakreemi hulka.

Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks kihiks. Tõsta kõige pealmine kiht vormi põhja, niisuta piimaga ja aseta peale pool kreemist. Siis tõsta keskmine tordipõhjakiht vormi, niisuta piimaga ja kata ülejäänud täidisekreemiga. Kõige peale tõsta jälle biskviitkiht. Niisuta piimaga.

Lase tordil üle öö külmkappis tarretuda.

Libista tort ettevaatlikult toidukile abil tordialusele.

Sulata šokolaad, lase veidi jahtuda. Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, siis sega sulašokolaadiga. Kaunista tort pealt ja külgedelt šokolaadikreemiga.

Kaunista kompvekkide või tordikaunistustega.

Retsept on soomlaste Pirkka-lehelt (Mansikka-suklaakakku). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 02.04.2013 10:59

Katsetasin maasika-šokolaaditordiga. Mina ei saanud küll sellest põhjast kolme kihti lõigata. Küpsetasin ühe põhja veel. Muidu oli tulemus päris maitsev :)