Lihtne külmsuitsulõhekaste sobib hästi nii keedetud makaronide kui ka keedukartulite juurde.
150 g külmsuitsulõhet
1 sibul
1 sl nisujahu
2 dl vett
1 dl 10% rõõska koort
1 dl hakitud värsket tilli
keedetud spagette, makarone või kartuleid
Tükelda lõhe ja haki sibul. Kuumuta potis, kuni sibul veidi pehmeneb.
Sega jahu külma veega ühtlaseks, lisa potti. Lisa rõõsk koor ja kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Lase paar minutit tasasel tulel podiseda.
Lisa hakitud till ja serveeri keedetud makaronidega või keedetud kartuliga.
Pildi tegi Kaare.
Kokkamas95 on sellise pildi saatnud:
Kiire, lihtne ja väga maitsev. Kasutasin ka natuke sidrunimahla maitsestamiseks! Teen kindalsti veel!
Seda võiks katsetada ka mingi teise suitsukalaga.
Suitsulõhe-koorekaste
Lihtne külmsuitsulõhekaste sobib hästi nii keedetud makaronide kui ka keedukartulite juurde.