120 g jahvatatud mandleid
270 g sõelutud tuhksuhkrut
75 g sõelutud nisujahu
25 g sõelutud kakaopulbrit
0.5 tl küpsetuspulbrit
200 g sulatatud võid
Šokolaadivaht:400 g hakitud tumedat šokolaadi
100 g hakitud tumedat 70% šokolaadi
5 dl 35% rõõska koort
Kuumuta ahi 160ºC kraadini.
Sega jahvatatud mandlid, tuhksuhkur, nisujahu, küpsetuspulber ja kakaopulber kausis. Lisa munavalged ja jahtunud sulavõi, sega ühtlaseks.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ja kergelt võiga määritud 22 cm lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 160-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook on kerkinud ja vormi servade küljest kergelt lahti löönud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista vormist välja ja lase metallrestil lõplikult jahtuda.
Kui koogipõhi on jahtunud, siis lõika sakilise noaga tordilt "kaas" maha.
Vooderda koogivorm toidukilega, tõsta koogipõhi uuesti vormi ning tõsta kõrvale.
Šokolaadivahu valmistamiseks pane hakitud šokolaad ja vanillikaunast kaabitud seemned kuumakindlasse kaussi. Kauss tõsta tasakesi podisega veega täidetud poti kohale ning kuumuta ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja ühtlane. Tõsta kauss kõrvale ja lase sulanud šokolaadil veidi jahtuda.
Sega juurde vahukoor, siis määri saadud šokolaadivaht koogipõhjale.
Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.
Eemalda tort ettevaatlikult vormi seest.
NB! Kooki tuleks serveerida külmkapikülmalt.
Donna Hay retsept (Chocolate Mousse Cake). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Šokolaaditort šokolaadivahuga tekitas meis kerge segaduse, sest me ei suutnud otsustada, kas kook on parem või kehvem koos šokolaadivahuga. Seisukohtad läksid lahku. Mulle meeldis ilma vahuta isegi rohkem kui vahuga. Mehele jällegi koos vahuga. Igal juhul on tegu väga hea tordiga. Tuleb ka tunnistada et ma ei jälginud 100% retsepti, sest tegin gluteenivaba variandi ehk nisujahu asemel kasutasin Sunnuntai heledat gluteenivaba jahusegu.
Šokolaaditort šokolaadivahuga
Donna Hay retsept. Kook sisaldab tervelt 5 munavalget, nii et sobib hästi peale brüleekreemi ja jäätise valmistamist :)