4 suurt muna (u 250 g)
250 g toasooja võid
250 g suhkrut
250 g nisujahu
250 g tükeldatud rabarbrit
soovi korral kardemoni ja demerara suhkrut
Kaalu munad (kooreta kaal) ja vajadusel võta ka muid komponente vähem või rohkem.
Hõõru või suhkruga ühtlaseks. Lisa ükshaaval juurde munad, iga kord hoolega vahustades. Viimasena sega juurde jahu.
Vooderda väiksem ahjupann küpsetuspaberiga, määri vähese võiga. Kalla tainas vormi, peale laota rabarbritükid. Soovi korral puista peale veidi kardemoni ja demerara suhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni kook on pealt kenasti kuldne ning läbi küpsenud.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Lihtsad komponendid ja lihtne maitse. Kui teha ühe muna võrra tainast rohkemk, siis saab suure plaaditäie kooki. Meil ei jagunud seda kauaks, sest isegi lapsele meeldis.
Hea kook, aga ei midagi erilist
läks meil kahjuks - kas oli retseptuuris jahu liiga vähe või võid liiga palju, aga liiga rasvane ja seetõttu ka laiali- lagunev tuli. Ehk oli viga 0,5 tl küpsetuspublri lisamine?
Suurepärane rabarberikook tuli, kõik on otsas!
Lihtne ja geniaalne! Läheb kindlasti kordamisele.
Tegin ka täna asendasin või kookoserasvaga ja kasutasin täisteranisujahu-mandlijahusegu. Väga lihtne retsept tõesti ja maitseb väga hea!
Minu koguseks nelja muna kohta tuli 205g ning vorm oli tiba pisem. Kook ise tuli vast ca 1,5-2cm paks, aga võttis oluliselt kauem aega küpsemiseks, st u 35 minutit. Maitses hää, ehkki oleks võinud veidi magusam olla.
Minul õnnestus kook hästi ja maitselt meeldis väga. Retsept on mõnusalt lihtne.
Fotol olev kook valmis 25x35 cm vormis, kõiki komponente oli 210 grammi :)
Võrdne kook rabarbriga
Koogil on selline naljakas nimi, sest kõiki komponente on võrdselt palju.