Veel suviseid retsepte VICI heeringaga

Suvi on käes ja suure kuumaga pole kellelgi väga tahtmist köögis kaua toimetada. Juunis soovitasime viite retsepti, mida VIČI traditsioonilise heeringaga valmistada. Siin veel viis retseptisoovitust, mida kindlasti proovida!

Valikus on nii klassikalisemaid ja tuttavaid maitseid kui ka põnevamaid kooslusi, neist lausa kolm eestlaste poolt armastatud punase peediga. 

Klassikaline rosolje

Alustuseks midagi hästi klassikalist - rosolje. Rosolje jõudmisest eestlaste toidulauale on ajaloolane Ülle Jukk kirjutanud Nami-Nami lugajtele siin ja VIČI traditsiooniline heeringas sobib selle roa jaoks imehästi. 

Heeringas peedi ja mädarõikaga

Suvistele aiapidudele sobib kalasõprade rõõmuks panna erinevalt maitsestatud heeringat. Roa saab varakult valmis teha ja see maitseb ühtviisi hästi nii näkileiva, tavalise musta leiva kui ka keedetud varajaste kartulite lisandina. 

Kasukas

Kasukas on hinnatud piduroog nii Eestis kui ka meie naaberriikides. Nami-Nami retsepti leiad siit:

Porru-heeringasalat

Jälle üks geniaalne kooslus, mida meile meeldib kõige enam kasutada "rukkinööpide" ehk väikeste rukkileivakorvikeste täidisena, aga maitseb sama hästi ka varajaste kartulite lisandina või rukkileiva peal:

Sõstraheeringas

Mustad sõstrad on valmis! Kui eelmises loos soovitasime maasikate ja heeringate kooslust, siis juuli on mustade sõstarde aeg! Proovi seda retsepti:

 

Loe veel:

Avaldatud 20. juuli 2021

Sisuturundus
postitatud 20.07.2021 07:22 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid