800 g õrnsoolatud heeringafileed (nn 5-minutersill või nt VIČI traditsioonilist)
2 keskmise suurusega värsket peeti
1 õun
2 dl hapukoort
3 sl riivitud värsket mädarõigast
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:näkileiba
hakitud värsket murulauku
Kurna kalad leemest, lõika ampsusuurusteks tükkideks.
Koori peedid, riivi jämedalt. Riivi õun jämedalt. Sega hapukoor, peet ja õunad.
Riivi mädarõigas peene riiviga, sega koos heeringaga hapukooresegu hulka. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri nt näkileibadel, kaunistuseks puista peale hakitud murulauku.
Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin mingi tavalise traditsioonilise heeringafileega õlis. Mõnus mahe salat, mädarõigast võiks rohkemgi panna. Ma panin veidi majoneesi ka, sest mulle meeldib see koos heeringaga :)
Maitsev, toores peet annab hea krõmpsu ja värske riivitud mädarõigas pikantsuse. Väga hea.
Heeringas peedi ja mädarõikaga
Väga ilus heeringaroog, sobib hästi pühadelauale.