Heeringas peedi ja mädarõikaga

Väga ilus heeringaroog, sobib hästi pühadelauale.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

800 g õrnsoolatud heeringafileed (nn 5-minutersill või nt VIČI traditsioonilist)

2 keskmise suurusega värsket peeti

1 õun

2 dl hapukoort

3 sl riivitud värsket mädarõigast

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

näkileiba

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Kurna kalad leemest, lõika ampsusuurusteks tükkideks. 

Koori peedid, riivi jämedalt. Riivi õun jämedalt. Sega hapukoor, peet ja õunad. 

Riivi mädarõigas peene riiviga, sega koos heeringaga hapukooresegu hulka. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri nt näkileibadel, kaunistuseks puista peale hakitud murulauku.

Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 16.11.2019 19:50

Tegin mingi tavalise traditsioonilise heeringafileega õlis. Mõnus mahe salat, mädarõigast võiks rohkemgi panna. Ma panin veidi majoneesi ka, sest mulle meeldib see koos heeringaga :)

Ilse
postitatud 21.11.2019 16:40

Maitsev, toores peet annab hea krõmpsu ja värske riivitud mädarõigas pikantsuse. Väga hea.