Sõstraheeringas

Rootsipärane viis õrnsoolaheeringa valmistamiseks. Väga mugav on kasutada VIČI uudistoodet, õlivaba õrnsoolaheeringat. Kui Sul on mõni muu heeringas, siis nõruta see esmalt soolveest või õlist.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g õrnsoolatud heeringafileed (neto; VIČI traditsiooniline)

1 dl värskeid või külmutatud musti sõstraid

1 viilutatud punane sibul

2 sl musta sõstra mahlakontsentraati (nt Küllus)

150 ml vett

85 g e. 1 dl suhkrut

1 loorberileht

5-6 vürtspipratera

2 tähtaniisi (soovi korral)

1 sl 30% äädikat

Valmistamine

Pane vesi, suhkur, loorberileht, vürtspipar ja tähtaniis väikesesse potti ja kuumuta keskmisel tulel, kuni suhkur on sulanud. Lisa äädikas, tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.

Lõika heeringas ampsusuurusteks tükkideks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Laota heeringatükid, sibulaviilud ja mustad sõstrad kihiti klaas- või keraamilisse purki.

Sega sõstramahlakontsentraat jahtunud marinaadi sisse, siis kalla see purki heeringa peale. Lase vähemalt 1-2 päeva külmkapis maitsestuda.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 11.06.2020 20:43

Maitsesid, suvised!