See põnev retsept on Rootsi autori Sylvia Danielssoni eesti keeles ilmunud raamatust "Vürtsid toidus". Meie toimetaja Ilse on suur fänn ja valmistab sellisel moel heeringat igal maasikahooajal :)
Lõika heeringas u 0,5 cm suurusteks tükkideks. Haki 0,5 dl tilli ja 0,5 dl murulauku. Purusta vürts ja pipar uhmris. Viiluta porgand peenikesteks ja õhukesteks ribadeks. Haki sibulad peenelt.
Sega hapukoor, sinep, suhkur, vürts ja pipar. Kalla kooresegusse heeringas, sibul, porgand, hakitud murulauk ja till ning pooled poolitatud maasikatest. Sega õrnalt läbi ja kata kauss toidukilega. Lase külmkapis üleöö maitsestuda.
Järgmisel päeval lisa ülejäänud maasikad ja kaunista tilli ning murulauguga.
Maasikaheeringas
See põnev retsept on Rootsi autori Sylvia Danielssoni eesti keeles ilmunud raamatust "Vürtsid toidus". Meie toimetaja Ilse on suur fänn ja valmistab sellisel moel heeringat igal maasikahooajal :)