Maasikaheeringas

See põnev retsept on Rootsi autori Sylvia Danielssoni eesti keeles ilmunud raamatust "Vürtsid toidus". Meie toimetaja Ilse on suur fänn ja valmistab sellisel moel heeringat igal maasikahooajal :)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g õrnsoolatud heeringafileed (nt VIČI)

1 kimp värsket tilli

1 kimp värsket murulauku

3 dl hapukoort

1 sl Dijoni sinepit

1 sl suhkrut

12 tera vürtspipart

15 tera musta pipart

0,5 punast ja 0,5 tavalist sibulat

2 väikest porgandit

400 g poolitatud värskeid maasikaid

Valmistamine

Lõika heeringas u 0,5 cm suurusteks tükkideks. Haki 0,5 dl tilli ja 0,5 dl murulauku. Purusta vürts ja pipar uhmris. Viiluta porgand peenikesteks ja õhukesteks ribadeks. Haki sibulad peenelt.

Sega hapukoor, sinep, suhkur, vürts ja pipar. Kalla kooresegusse heeringas, sibul, porgand, hakitud murulauk ja till ning pooled poolitatud maasikatest. Sega õrnalt läbi ja kata kauss toidukilega. Lase külmkapis üleöö maitsestuda.

Järgmisel päeval lisa ülejäänud maasikad ja kaunista tilli ning murulauguga.

Loe veel:

Retsepti timmis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse. Vaata ka Ilse blogipostitust.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 29.04.2019 12:24

See on kõikseparem heeringas üldse!

Tiina
postitatud 14.07.2019 12:09

Tõepoolest, maasikad ja heeringas sobivad hästi kokku.

Ave Tubli
postitatud 24.06.2021 18:48

Olen sarnast toitu mitmel aastal korraks teinud. maasikad ja heeringas sobivad ülihästi , no vähemasti meie pere maitsemeelega :)

Helje Taal
postitatud 06.07.2021 16:14

Tehtud ja maitseb hea!