240 g vähesoolast heeringafileed (nt VIČI traditsiooniline)
2 hakitud sibulat või 1 suurem porru
4 suurt keedetud porgandit
5 suurt keedetud kartulit
500 g keedetud peeti
Kaste:250 g majoneesi
250 g hapukoort
Peale:2-3 keedetud muna
Riivi kartul, porgand ja peet jämeda riiviga. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks (kui kasutad porrut, siis lõika samuti pikuti pooleks ja siis viiludeks).
Võta kaks (soovitavalt läbipaistvat kaussi). Lao komponendid kihtidena järgmises järjekorras (altpoolt alustades):
sibul või porru, tükeldatud heeringafilee (ühte kaussi), marineeritud kurk, porgand, kartul, peet. Ära kihte kokku suru!!! Võta pikk nuga ning torka salatisse mõned "augud", et kaste paremini läbi imbuks.
Katte jaoks sega hapukoor majoneesiga. Määri õhukese kihina ühtlaselt salatile. Pane vähemalt 12 tunniks jahedasse maitsestuma.
Enne serveerimist puista peale hakitud keedetud muna. Soovi korral puista üle ka maitserohelisega.
See oli väga maisev!
Olen selle retsepti järgi juba mitu korda teinud ja väga hea on. :)
Alumiseks kihiks sibul-heeringas, seejärel õun, siis peet ning kõige peal muna (vahel lahja majonees ja hapukoor) on ka väga super!
Jõuluks tegin ka, siis oli küll hea.
Tegin poolest kogusest, et siis ainult heeringaga kausitäie ;) <p>Alati maitsev klassika.</p>
Mina teen selle retsepti järgi ja mu meelest on väga hea.
Oli jõululaupäeval laual, väga-väga hea!
<p>See on üks maitsvamaid salateid mida meie peres on juba pikki aastaid tehtud ja söödud aga valmistamisviis on veidi teine.. Nimelt komponendid on samad ja pannakse need ka kihtide kaupa üksteise peale aga kastet ei segata kokku vaid määritakse iga kihi vahele eraldi .. ühe kihi peale majonees, järgmise kihi peale hapukoor.. ja tulemus on superhea..</p><p> Panen oma retsepti ka siia, ehk keegi soovib järele proovida:</p> <p>Võtke võimalikult sügav klaaskauss, et kihid üksteise peale ära mahuksid.</br> 1) põhja panna keedetud ja riivitud kartul (500gr) - peale majonees</br> 2) hakitud sibul (100gr) -peale hapukoor</br> 3) hakitud vähesoolane heeringas (200gr) - peale majonees</br> 4) jämedalt riivitud, keedetud punapeet, peab olema hea ja magus (400gr) ja kohe selle peale ilma koort vahele panemata hapu- või marineeritud kurgi tükikesi ca 3 keskmise kurgi jagu - nende peale hapukoor</br> 5) jämedalt riivitud porgand (400 gr) - peale majonees</br> 6) kõige peale 4 hakitud muna ja veidi maitserohelist</p> <p>Pange järgmise päevani külmkappi, kus ta imbub-maitsestub..</br> Head isu!</p>
Kindlasti proovin see aasta nii teha!
Head isu!
Kasukas ehk kihiline peedi-heeringasalat
Klassikaline kihiline salat köögiviljade ja soolaheeringaga. See retsept on pärit mu ema käest. Ma teen alati kaks kausitäit - ühe heeringaga, teise ilma. Ka siinsed kogused on kahe portsu jaoks, millest jätkub kenasti vähemalt kümnele sööjale. Salat tuleks valmis teha serveerimisele eelneval õhtul.
Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.