Ära mõtle piparkooke kaunistades üle! Lihtsaid täppe ja triipe kombineerides saad plaaditäiest tähekestest või südametest kujundada palju eriilmelisi pühadeküpsiseid. Võta piparkooki kui valget paberit ja pritskotti kui pliiatsit. Lase fantaasial lennata ja lihtsalt joonista! Enne veel aga loe läbi mõned soovitused, et glasuuriga piparkookide kaunistamine kulgeks mugavalt ja viperusteta.
Nami-Nami piparkoogiglasuuri retsepti leiad SIIT!
Glasuur peab olema paraja paksusega, et oleks mugav kaunistada ja tõmmatud triibud ning täpid oma kuju hoiaksid.
Kui sa pole kindel, kas glasuur on paraja paksusega, siis lihtsalt katseta! Tõmba näiteks küpsetuspaberile triipe ja tee täppe ning hinda, kuidas glasuur käitub.
Võta retsept aluseks, kuid lisa vajadusel tuhksuhkrut või vedelikku. Kui glasuur on juba pritskotis ja sulle tundub, et see on liiga paks või vedel, pane see tagasi kaussi ja lisa tuhksuhkrut või sidrunimahla. Kaunis tulemus on kindlasti väärt seda väikest lisaliigutust!
Hea teada!
Ära jäta glasuuri kaussi seisma, see hakkab seal kiiresti kuivama! Tõsta glasuur kohe peale valmistamist pritskotti või kata selle pind toidukilega (glasuuri pind, mitte kauss!).


Piparkookide kaunistamiseks sobib:
Pritskoti otsikut võib kasutada, aga ei pea (va korduvkasutatava pritskoti puhul).
Täida kõigepealt pritskott glasuuriga ja alles siis lõika kotil ots maha! Täida kott pigem väiksema kogusega. Keera kotile paar tiiru peale ja kinnita glasuuri lähedalt klambriga (nt kuivaine paki kinnitamiseks mõeldud klamber). Nii võid kindel olla, et glasuur ei hakka kaunistamise ajal teisest otsast välja voolama.
Kilest või küpsetuspaberist pritskoti ots lõika ära teravate kääridega. Lõika sirgelt, mitte nurga all. Lõika alguses alati vähem ja katseta joone paksust. Mida suurema augu lõikad, seda jämedama joone saad.

Allikas: hanielas.com