Selgusid "Tort isamaale 2019" võitjad

Nami-Nami 11. isamaaliste tortide võistlusele laekus 36 võistlustööd, nende seas 26 magusat ja 10 soolast torti. Torte hindas žürii koosseisus Pille Petersoo, Heidi Park (Kondiiter.ee), Kertu Lukas (Suhkruingel Kondiiter), Kristina Lupp (Tallinn Supper Club) ja Erlis Schönberg (restoran Lest & Lammas/Eesti Peakokkade Ühendus), soolaseid ja magusaid torte hinnati eraldi. 

Siin tänavused žürii lemmikud. 

Magusad tordid

Magusaid torte oli tänavu võistlustules 26. Palusime žüriiliikmetel välja valida 10 torti ning need ritta seada. Magusate tortide osas varieerusid žürii hinnangud rohkem, aga esikolmikusse (õigemini viisikusse, sest 3-5. koht läksid jagamisele) mahtusid tordid, mis said punkte vähemalt neljalt või viielt žüriiliikmelt. 

Esimese koha sai Laura Laanjärv ehk Lumetydruk oma kevadise samblatordiga, mis koosnes nõgese-spinati võibiskviidist, murakatarretisest, musta leiva ja mee krõbedikust ning toorjuustukreemist. Teiseks tuli kasutaja siirit oma imekauni sinimustvalge tordiga "Minu Eesti"kus kohtuvad brownie ja röstitud must leib, kitse- ja toorjuust, valge šokolaad ja põldmarjad.

Kolmandat kuni viiendat kohta jagasid võrdse punktisummaga Merle Jakobsoni tort "Lumi ja jää", Koogisahvri sinimustvalgete makroonidega kaunistatud tort "Kiusatus" ning Sille Vadi ehk Frieda väga põnev hapukapsa ja tammetõrujahuga kohupiimatort "Talvine tammik".

Soolased tordid

Soolaseid torte oligi 10, nii et palusime žüriiliikmetel lihtsalt tordid järjestada. 

Soolaste tortide kategoorias hindas žürii enim Liisi Laanemäe singi- ja peedikreemiga võileivatorti, mis sai maksimumpunktid lausa lausa kolmelt žüriiliikmelt. Teiseks jäi kasutaja KrissuR suitsulõhe ja toorjuustukreemiga võileivatort, mida ehtis mustast kalamarjast suitsupääsuke. Kolmanda koha pälvis kasutaja Siggne lustakas suitsukala-porrutäidisega "kalane tervitus". Kiidusõnad vahvate muretainast kuivatatud kalade eest!

Napilt jäi esikolmikust välja Kaneelikase värvikirev "Eesti Vabariigi sünnipäevalaua värvikas külaline".

Tuletame meelde, millised olid tänavused auhinnad :)

Auhinnad 2019:

Magusate tortide kategooria peaauhinnaks on kolmekäiguline lõunasöök kahele Tallinna restoranis Monaco (vt siit). 

Restorani saab lõunatama minna Laura Laanjärv!

Soolase kategooria peaauhinna paneb välja Nami-Nami kauaaegne väga hea koostööpartner Victorinox ning selleks on Victorinoxi 6-osaline noaplokk

Noakomplekti saab endale Liisi Laanemäe!

Soolase ja magusa kategooria nr 2 saavad kirjastuselt Varrak uue raamatu "Eesti maitsed", autoriteks Kristina Efert ja Tiit Efert. 

Selle raamatu saavad endale siirit ja krissuR.

Kõikide osalejate vahel loosisime välja 400g purgitäie väga põnevat Tallinna linnamett. Auhinna on välja pannud Nordic Hotel Forum.

Purgitäie linnamett saab kasutaja Magi4, kes osales tordivõistlusel põneva kilutordiga.

Eripreemia oma lemmiktordile paneb välja innovaator Indrek Kaing ning selleks on "Jõhvi" kihelkonna mustriga triibuline pikk laudlina, mille kangas on Eestis kootud ja 100% puuvillane ning kokku on õmmeldud Eesti Kurtide Liidu ettevõtte OTOS poolt.

Eripreemia saab Laura Laanjärv oma rohelise samblatordi eest!

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 01.03.2019 15:23 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid