Minu isamaaline tort sai inspiratsiooni meie imelistest aastaaegadest – lume- ja jäärohkest talvest ning külluslikust, andiderikkast suvest, sügisest. Tort sai väljast talviselt valge ja seest suviselt värviline. Kokku said mustikas, astelpaju, saialill, kaerahelbed ja toorjuust. Mustikabiskviidil on kaerakrõbedik, tordi sees mustikavaht, mustikatarretis, astelpaju ja saialille kreem, kardemonine toorjuustuvaht. Kaunistuseks vaniljevaht, valge šokolaadi sprei, valgest šokolaadist kaunistused, „suhkrujää”, rukkilille ja saialille kroonlehed, söödav hõbe.
Šokolaadilill sai inspiratsiooni Rakvere käistekirjast. Meie Eesti on lihtsalt imeline igal aastaajal, iga päev!
http://www.merlette.ee/retseptid/lumi-ja-jaa
19