Magustoit grillilt!

Ilmad on ilusad ning paljudes Eesti kodudes valmistatakse lõuna- või õhtusöök õues grillil. Kui aga grill juba kuumaks aetakse, tasub ka magustoit sealsamas valmistada. Variante selleks on üsna mitmeid.

Kõige lihtsam ja levinum viis on grillida erinevaid puuvilju. Puuviljad on mahlased ning värskendavad, sobides hästi kuuma ilmaga. Grillida sobib pea et kõiki puuvilju ning marju. Siin on mõned soovitused:

Proovi grillida ananassi! Hea retsepti leiad muidugi Nami-Namist. Veidi eeltööd vajab see ananassiretsept, aga tulemus on kindlasti maitsev!

Grillile sobib ka mango. See rummiga maitsestatud variant sai väga aromaatne.

Samuti jäävad grillides mõnusad virsikud, ploomid ning teised luuviljalised. Siin retseptis kasutatakse nektariine, aga sobivad näiteks ka kodumaised ploomid.

Põnev jääb ka grillil valmistatud banaan. Banaani võib lihtsalt üksinda küpsetada ning jäätisega serveerida, aga võib valmistada ka põnevaid banaanilootsikuid, mis šokolaadi ning vahukommidega täidetud. Meeldib kindlasti lastele!

Veel proovi grillida arbuusi, mis nagunii suvisel ajal laual olemas on. See mahlane amps saab grillilt huvitava nüansi juurde, laim lisab veel erilist särtsakust.

Ja otseloomulikult võib erinevaid puuvilju koos küpsetada. Proovi näiteks virsikute, aprikooside ning viigimarjade kooslust või lükka grillvarda otsa oma lemmikpuuviljad.

Lisaks puuviljadele saab grillil valmistada ka teistmoodi magustoite. Grillil triibuliseks saanud tortillapõhjade vahele sobib imehästi šokolaadi-pähklikreem ning maasikad. Proovi järgi!

Samuti tasub grillile asetada keeksi. Keeksiviilud saavad elaval tulel juurde jumet ning maitset, kõrvale sobivad värsked lemmikmarjad. 

Kõikide grillipiduliste lemmikuks saavad kindlasti varda otsas küpsetatud "kaneelirullid". Lehttainast valmistatuna jäävad küpsetised mõnusalt õhulised ja kerged ning valmivad kiirelt.

Pigem Põhja-Ameerikas on populaarne lõkkedessert "s'mores", mida saab ka kodusel grillil valmistada. Tasub proovida, täisteraküpsise, šokolaadi ning vahukommi kooslus on tegelikult väga maitsev.

Kahtlemata on grillil magustoitude valmistamiseks veel teisigi variante. Lase fantaasial lennata ning katseta!

Sooja grillimisilma!

Artiklit toetab:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 30.06.2016 10:50 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid