Mehhiko hommikusöök huevos rancheros

Vürtsikas tomati-tšilli-paprikakaste munadega, mida serveeritakse tortiljaga. See siin on Jamie Oliveri versioon antud roast.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

oliiviõli

1 hakitud sibulat

2 küüslauguküünt õhukeste viiludena

2 punast paprikat õhukeste viiludena

2 värsket punast või oranži tšillikauna õhukeste viiludena (eemalda seemned!)

1 suur kuivatatud tšillikaun

3 värsket loorberilehte

soola ja musta pipart

800 g purustatud konservitud tomatit (2 x 400 g purki)

2 suurt viilutatud tomatit

6 suurt muna

6 nisutortiljat

150 g riivitud Cheddari juustu või muud juustu serveerimiseks

Valmistamine

Võta suur kaanega praepann ning kuumuta tugeval kuumusel. Lisa paar sörtsu oliiviõli. Lisa sibul, küüslauk, paprika, värske ja kuivatatud tšilli, loorberilehed, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega ning prae 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja karamellistunud.

Lisa konservitud tomatid, suru need pannil kergelt katki. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta umbes 5 minutit, et kaste veidi kokku keeks (e. redutseeruks).

Kui pannil on parajalt paks tomatihautis, siis maitse ja lisa vajadusel soola-pipart. Laota peale tomativiilud. Tee lusikaseljaga kastme sisse kuus süvendit ja löö toores muna iga süvendi sisse. (Tee seda üsna kiiresti, et kõik munad enam-vähem ühekaua kuumeneksid).

Maitsesta munad soola-pipraga, siis aseta pannile kaas peale ja lase munadel 3-4 minutit hüübida.

Samal ajal soojenda tortiljad (mõni minut 180-kraadises ahjus või mõned sekundid mikroahjus või veidi kuumal praepannil - või pannikaanel).

Kui munad on piisavalt hüübinud (see oleneb Sinu eelistustest), siis eemalda pann tulelt ja vii koos soojade tortiljadega lauale.

Jamie soovitab riivida veidi juustu otse soojale tortiljale, siis tõsta peale vürtsikat tomati-munarooga, tortilja rulli keerata ja käte vahelt süüa :)

Retsept on mugandatud Jamie Oliveri Ameerika-raamatust. Pildid tegi kasutaja TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR

Tsheburashka
postitatud 05.04.2011 11:02

Omalt poolt lisaksin, et selle hommikusöögi juures võib ühel hommikul tomati-tšillisegu ka järgmise päeva jaoks valmis teha ning järgmisel päeval siis vaid kuumutada ja muna sisse praadida. Siis ei pea igal hommikul seda nii pikalt hautama