Külma ilma pajaroog

Korralik potitäis talvist liha-köögiviljahautist, mida võib valmistada nii sea- kui ka lambalihast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g lambaliha või sealiha

400 g kaalikat

3 porgandit

3 küüslauguküünt

1 suur sibul

4 kartulit

1 sl nisujahu soovi korral

2 sl sojakastet

1 sl siirupit soovi korral

soola ja musta pipart

5 dl vett

3-4 sl õli

Valmistamine

Lõika liha tükkideks ja pruunista haudepotis väheses õlis. Maitsesta soola-pipraga.

Lisa tükeldatud kaalikad, porgandid, küüslaugud, sibul ja jahu ning prae veel 5 minutit, kuni kõik on kauni pruuni jume saanud. 

Lisa sojakaste, siirup ja vesi. Hauta tund aega tasasel tulel. 

Veerand tundi enne valmimist lisa kartulikuubikud.

Serveeri hapukoorega.

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta nt sea kaela või aba; lambalihast vali mõni pehmem kondita tükk. 
  • Kui on maitsvad ja magusad kaalikad-porgandid, siis siirupi lisamine pole põhjendatud. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 17.03.2010 22:24

Täitsa maitsev oli.Ka abikaasa sõi 2 portsu,kuigi muidu kaalikat ei armasta:)

Pille
postitatud 04.03.2018 09:50

Zoozi saadetud foto:

elli
postitatud 29.05.2010 00:06

mis siirupiga tegemist?

Pille @ Nami-nami
postitatud 29.05.2010 09:27

Elli, kui pole täpsustatud, siis tavalist Dansukkeri heledat või tumedat siirupit (ja mitte vaarikasiirupit või maasikasiirupit).

Hexy
postitatud 02.12.2010 11:33

Kiideti, tõesti oli maitsev.

Mari
postitatud 04.02.2014 09:22

Väga maitsev, olen seda korduvalt teinud ja just lambalihaga.

Ilse
postitatud 04.03.2018 10:15

Maitsev ühepajatoit, minu arvates annavad porgand ja kaalikas ise väga hästi magusust ja siirupi lisamine väga oluline ei ole. Jahu ei pea ka lisama, siis tuleb lihtsalt veidi vedelam. Aga kui koguseid järgida, saab paraja potitäie mõnusat soojendavat pajarooga. Kasutasin sea kondita abaliha aga sobivad ka teised kondita odavamad lihatükid.

anželika
postitatud 09.01.2023 18:14

Mis siirupit võib lisada?

Karin
postitatud 23.06.2024 16:51

Väga maitsev ja lihtne teha ka “slow-cookeriga” mida saab hommikul ette valmistada ja õhtul maitsev toit valmis.