400 g kaalikat
1 suur sibul
4 kartulit
1 sl nisujahu soovi korral
2 sl sojakastet
1 sl siirupit soovi korral
soola ja musta pipart
5 dl vett
3-4 sl õli
Lõika liha tükkideks ja pruunista haudepotis väheses õlis. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa tükeldatud kaalikad, porgandid, küüslaugud, sibul ja jahu ning prae veel 5 minutit, kuni kõik on kauni pruuni jume saanud.
Lisa sojakaste, siirup ja vesi. Hauta tund aega tasasel tulel.
Veerand tundi enne valmimist lisa kartulikuubikud.
Serveeri hapukoorega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Täitsa maitsev oli.Ka abikaasa sõi 2 portsu,kuigi muidu kaalikat ei armasta:)
mis siirupiga tegemist?
Elli, kui pole täpsustatud, siis tavalist Dansukkeri heledat või tumedat siirupit (ja mitte vaarikasiirupit või maasikasiirupit).
Kiideti, tõesti oli maitsev.
Väga maitsev, olen seda korduvalt teinud ja just lambalihaga.
Maitsev ühepajatoit, minu arvates annavad porgand ja kaalikas ise väga hästi magusust ja siirupi lisamine väga oluline ei ole. Jahu ei pea ka lisama, siis tuleb lihtsalt veidi vedelam. Aga kui koguseid järgida, saab paraja potitäie mõnusat soojendavat pajarooga. Kasutasin sea kondita abaliha aga sobivad ka teised kondita odavamad lihatükid.
Mis siirupit võib lisada?
Väga maitsev ja lihtne teha ka “slow-cookeriga” mida saab hommikul ette valmistada ja õhtul maitsev toit valmis.
Külma ilma pajaroog
Korralik potitäis talvist liha-köögiviljahautist, mida võib valmistada nii sea- kui ka lambalihast.