Hakklihatäidisega' teokarbid'

Suurtest pastateokarpidest saad kenad ja maitsvad suupisted nii argi- kui ka peolauale.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

16 suurt teokarbipastat (conchiglioni rigati)

Täidis:

250 g hakkliha

1 väike sibul

1 sl nisujahu

2 küüslauguküünt

3 sl hapukoort

1-2 sl (päikesekuivatatud tomatitest) kontsentreeritud tomatipastat

0.5 tl soola

1 punane paprika

0.5 tl musta pipart

0.5 tl paprikapulbrit

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Keeda "teokarbid" soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja jahuta.

Pruunista pannil hakkliha.

Lisa hakitud sibul ja küüslauk, jätka praadimist mõni minut.

Lisa jahu ja prae veel veidi.

Sega juurde hapukoor ja tomatikaste. Lisa hakitud paprika, sool, pipar, paprikapulber ja riivitud juust. Sega ühtlaseks ja tõsta pott tulelt.

Kuumuta ahi 225 kraadini.

Täida teokarbid hakklihaseguga ja aseta ahjupannile. Küpseta 5 minutit.

Serveeri soojalt või jahtunult.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (okt 2003). Pildid tegi ErleS.

LISA KOMMENTAAR

ErleS
postitatud 27.06.2010 00:07

Täidis maitses täitsa hästi, kuid oli liiga soolane. Võibolla oli asi juustus (kasutasin Valio Atleeti), aga järgmine kord ilmselt soola üldse ei lisaks. Natuke riivisin juustu ka karpide peale enne ahju panemist. Kindlasti vajab toit mingit kastet, kuna muidu jääb kuivaks.