16 suurt teokarbipastat (conchiglioni rigati)
Täidis:250 g hakkliha
1 väike sibul
1 sl nisujahu
3 sl hapukoort
1-2 sl (päikesekuivatatud tomatitest) kontsentreeritud tomatipastat
0.5 tl soola
1 punane paprika
0.5 tl musta pipart
0.5 tl paprikapulbrit
100 g riivitud juustu
Keeda "teokarbid" soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja jahuta.
Pruunista pannil hakkliha.
Lisa hakitud sibul ja küüslauk, jätka praadimist mõni minut.
Lisa jahu ja prae veel veidi.
Sega juurde hapukoor ja tomatikaste. Lisa hakitud paprika, sool, pipar, paprikapulber ja riivitud juust. Sega ühtlaseks ja tõsta pott tulelt.
Kuumuta ahi 225 kraadini.
Täida teokarbid hakklihaseguga ja aseta ahjupannile. Küpseta 5 minutit.
Serveeri soojalt või jahtunult.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (okt 2003). Pildid tegi ErleS.
Täidis maitses täitsa hästi, kuid oli liiga soolane. Võibolla oli asi juustus (kasutasin Valio Atleeti), aga järgmine kord ilmselt soola üldse ei lisaks. Natuke riivisin juustu ka karpide peale enne ahju panemist. Kindlasti vajab toit mingit kastet, kuna muidu jääb kuivaks.
Hakklihatäidisega' teokarbid'
Suurtest pastateokarpidest saad kenad ja maitsvad suupisted nii argi- kui ka peolauale.