Porgandipirukas

Lihtne ja kodune pärmitainapirukas, kus täidisele on lisatud kodujuustu.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2 dl piima

25 g pärmi

0.5 tl soola

25 g pehmet võid

350-450 g nisujahu

Täidis:

500 g porgandit

2-3 sl õli

soola

suhkrut

riivitud muskaatpähklit

1 tk hakitud sibulat või jupp porrut

200 g kodujuustu

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Valmista tainas. Lahusta pärm 1 tl suhkruga, lisa leigele piimale. Lisa sool, jahu ja pehme või. Sõtku sitke tainas, mis käte ja kausi küljest lahti tuleb. Kata kauss puhta köögirätikuga ja pane sooja kohta 1 tunniks kerkima.

Sõtku uuesti läbi ja lase veel 20 minutit kerkida.

Valmista täidis. Riivi porgandid ja haki sibul, hauta veidi aega õlis.

Sega juurde kodujuust, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Rulli tainas jahusel laual 5 mm paksuseks.

Jaota pärmitainas kaheks, aseta üks osa ahjuplaadile, kata täidisega ning aseta peale teine tainaleht.

Määri pirukas pealt munaga ja küpseta 200kraadises ahjus kuldseks.

LISA KOMMENTAAR