Ahjus küpsetatud porgandikotletid

Porgandi-kodujuustukotletid on maitsvad kuumalt koos kartulipudru ja pohlamoosiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 dl piima

200 g riivitud porgandit

0.5-1 hakitud sibulat soovi korral

2 dl riisihelbeid

200 g kodujuustu

2 muna

0.5-1 tl ürdisoola

0.5 tl purustatud rohelist pipart

0.1-1 tl kuivatatud estragoni

Valmistamine

Kuumuta piim potis keemiseni, lisa riivitud porgand, (hakitud sibul) ja lase uuesti keema tõusta. Lisa riisihelbed ja hauta 5 minutit. Tõsta pott tulelt, lisa kodujuust, munad ja maitseained ning sega ühtlaseks.

Võta lusikaga porgandisegu ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru lamedamateks pätsideks. 

Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15-20 minutit. Serveeri kuumalt kartulipudru ja pohlamoosiga.

Soome Myllyn Paras Oy retsept (Kevyet porkkanapihvit uunissa). Pildi tegi UDUVIHM.

LISA KOMMENTAAR

evke
postitatud 10.01.2007 15:44

üllatavalt head, eriti pohlamoosiga

Hexy
postitatud 25.09.2008 09:11

maitses hea!!!

Kylli K
postitatud 26.01.2011 19:47

Maitsvad, kuid tervena nad end küpsetuspaberilt kätte ei andnud.

Maarika
postitatud 20.11.2013 17:08

Jätsin piima ära ja kodujuustu lisasin pool kogusest 600gkeedetud porganditele, segasin kòik produktid kokku ei hautanud ja ahju, lòpptulemus ülimaitsvad porgandikotletid!!!