8-12 kvaliteetset toorvorsti
6-8 küüslauguküünt
3 väikest punast sibulat
3 sl õli
500 g kirsstomateid
5 sl palsamiäädikat (balsamico)
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Koori küüslauguküüned ning suru noaga lamedaks. (Võimaluse korral kasuta värsket küüslauku). Koori sibulad, lõika neljaks kuni kuueks sektoriks.
Pane vorstid suurele ahjupannile, nirista peale õli. Lisa küüslauguküüned, sibulasektorid ning maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega hoolega läbi, nii et kõik vorstid oleksid õliga kaetud ning sibul-küüslauk ühtlaselt jaotunud.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni vorstid pruunistuma hakkavad.
Võta ahjupann välja, pista kirsstomatid vorstide vahele ning nirista peale palsamiäädikas. Sega läbi.
Pane veel 15 minutiks ahju, kuni kirsstomatid on pehmed ja vorstid läbi küpsenud.
Rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks ning puista valmis roale.
Kõrvale paku krõbedakoorelist nisuleiba, millega saaks küüslaugu-basiiliku-tomati-palsamiäädikaga matisestatud pannimahlad kätte.
NB! Kui tomatid on hapukad, siis lisa koos palsamiäädikaga ka teelusikatäis suhkrut.
Retsept on mugandatud Dutch Girl Cooking toidublogist (Beef Sausages & Balsamic Tomatoes). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Läheb raudselt kordamisele, väga huvitav vaheldus!
Kasutasin kastmes lisaks veel teryiaki kastet. Vorstideks olid Talleggi kanalihast toorvorstikesed. Suurepärase maitsega lihtne roog sai kokku!
Täiskasvanud poissmehest laps - kes muidu tarbib tomatit vaid ketšupina ja võileival/salatis - oli meeldivalt üllatunud tomati sellisest maitsenüansist. See oli vist üks väheseid kordi, kui ta toidule ketšupit lisada ei tahtnudki. Lühidalt - vorste me nii tegema hakkamegi (kui just pole grillihooaeg).
Väga hea roog! Siiani on kogemused toorvorstidega piirdunud suvise grillisussutamisega ja pole selle peale mõelnudki, et võiks neid ka talvisel ajal kuidagi söögiks serveerida. Proovisime ära ja läheb KINDLASTI kordamisele, mees oli kohe eriti vaimustuses.
Superhea!Kindlasti läheb kordamisele.
Toorvorste ei pea tingimata suvel ja grilli peal valmistama, väga maitsva ja lihtsa roa võib ka ahjus küpsetades saada. Ja lihtsa all mõtlen ma lihtsat valmistusviisi, mitte lihtsaid maitseomadusi! Palsamiäädikas koostöös sibula ja küüslauguga annab tulemuseks imehea aroomiga maitseelamuse, mille juurde pöörduks üha uuesti tagasi. Toorvorstidena kasuta naturaalse maitsega vorstikesi. Mina kasutasin keskmisest tiba jämmumaid toorvorste ja seega kujunes ka küpsetusaeg algsest retseptist oluliselt pikemaks. Õnneks olid mul ka turult just ostetud tugevama kestaga ploomtomatid, mis kohe kiiresti puruks ei küpsenud. Tomateid tasubki vastavalt vorstikestele valida- peenemate vorstidega sobivad pehmema kestaga küpsemad tomatid ja jämedamate vorstide jaoks vali siis veidi tahkemad tomatid. Sibulat peljata ei maksa, sest need on minu arvates selle roa pärliks!
Väga maitsev, kasutasin delikatess-toorvorste sealihast.
tegin ka...midagi nii head pole ammu söönud, ka meespool kiitis :) kasutasin VK toorvorste lambasooles ning tavalisi tomateid (lõikasin sektoriteks). Teen kindlasti veel!
See on kõikse parem retsept vorstide söömiseks:)
Just sai valmis ja juba äragi söödud. Sellest saab kindlasti meie uus lemmik:)
Kiidan aga veel, parim, parim, parim:) Minu lemmik retsept vorstide söömiseks :) Teen tavaliselt sõbrannadele ja siis kõik ümber ahjupanni oma kahvli ja puri saiaga limpsime kuni pann on nii puhas, et pesta pole vaja. Superluks:)
super hea tuli. Mehed sõid ja kiitsid. Läheb kindlalt kordamisele!
Polnud viga, aga nii meeletult hea küll polnud, nagu kommentaaride põhjal eeldasin. Roa parim osa olid vorstikesed. Palsamiäädikas tegi leeme veidi liiga äädikaseks ja sibula peaks ikka pigem ratasteks lõikama, sektorid mulle väga ei meeldinud. Ahjus oli roog tunduvalt kauem kui ette nähtud, kokku läks ligi 1h ja kuumuseks 250 kraadi, aga vb see minu ahju omapära.
Meile väga maitses ja hetkel teengi juba teist korda seda rooga :)
Sain just õe juures seda imehead rooga maitsta! No lihtsalt nii hea oli, et kindlasti teen homme ka ise!! Tema kasutas vorstideks, Eesti Rahwa Grillvorstid lambasooles, Rakvere LK, nämma :)
Minu lemmik viis vorstide tegemiseks . Avastasin selle retsepti eelmisel sügisel ning teinud seda lugematu arv kordi, ikka veel lemmik.
Mina panen koos tomatitega ribadeks lõigatud paprikat ka. Samuti meie pere lemmik.
Katjuhh sul jutt väga õige, et nii hea see nüüd kindlasti ei olnud! Roog alla keskmise. Mul oli ka juba tund ahjus olnud, vorstid ei pruunistu ega pruunistu, panin siis grillifunktsiooni lõpuks. Sibulad juba eos tegin ratasteks. Olen ennegi ahjus toorvorste teinud, valmib ja on ilusti pruunistunud u 20min. Me teeme sarnaselt hoopis kala, ilma äädikata muidugi. Jube hea tuleb! Ma ei adu miks vorstidega retsept ebaõnnestus. Kala on ka ahjus tund, küpse, ilusti pruunistunud, sibulad valmis...
Meie pere lemmik viimasel ajal. :) Oleme lisanud ka paprika tükke ;)
Korralik pubitoit. Basiilik andis mu jaoks natuke võõrastava efekti.
See on nii hea! Nüüd on veel hea võimalus koduste tomatitega teha :)
Ahjus küpsetatud toorvorstid kirsstomatite & palsamiäädikaga
Väheste komponentidega Itaalia-pärane maitserikas roog. Võid kasutada nii veise-, lamba- kui ka sealihavorste. Arvesta kaks jämedamat või kolm peenemat vorsti sööja kohta.