Suvisel ajal kasuta kodujuustu-seenevormi tegemiseks kindlasti metsaseeni, muul ajal sobivad ka kultiveeritud šampinjonid või austerservikud.
250 g tükeldatud šampinjone või austerservikuid või muid seeni
1 sibul
2 sl õli
2 dl riivitud porgandit või keedetud porgandikuubikuid
400 g kodujuustu
3 muna
2 dl piima
soola ja sidrunipipart
1 dl riivitud juustu
Pruunista pannil õlis hakitud sibul ja seened. Lisa riivitud porgand ja hauta veel mõni minut.
Sega kodujuust munade ja piimaga, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Sega pannil olevate veidi jahtunud köögiviljade ja riivjuustuga.
Vala kodujuustu-köögiviljasegu õliga määritud ahjuvormi ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kauni kuldkollase värvuseni. Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Maitses igati hea. Juurde lihtsalt toorsalat.
See on tõesti hea roog. Mina olen teinud leotatud soolaseentega.
Väga maitsev!
Mul praegu valmis ahjus. Juurde lisasin kanahakkliha :)
Kodujuustu-seenevorm
Suvisel ajal kasuta kodujuustu-seenevormi tegemiseks kindlasti metsaseeni, muul ajal sobivad ka kultiveeritud šampinjonid või austerservikud.