Kodujuustu-seenevorm

Suvisel ajal kasuta kodujuustu-seenevormi tegemiseks kindlasti metsaseeni, muul ajal sobivad ka kultiveeritud šampinjonid või austerservikud.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g tükeldatud šampinjone või austerservikuid või muid seeni

1 sibul

2 sl õli

2 dl riivitud porgandit või keedetud porgandikuubikuid

400 g kodujuustu

3 muna

2 dl piima

soola ja sidrunipipart

1 dl riivitud juustu

Peale:

1 dl riivitud juustu

Valmistamine

Pruunista pannil õlis hakitud sibul ja seened. Lisa riivitud porgand ja hauta veel mõni minut.

Sega kodujuust munade ja piimaga, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Sega pannil olevate veidi jahtunud köögiviljade ja riivjuustuga.

Vala kodujuustu-köögiviljasegu õliga määritud ahjuvormi ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kauni kuldkollase värvuseni.

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 07.05.2009 08:05

Maitses igati hea. Juurde lihtsalt toorsalat.

Tiina
postitatud 09.05.2009 23:49

See on tõesti hea roog. Mina olen teinud leotatud soolaseentega.

Saima
postitatud 28.10.2016 11:30

Väga maitsev!

Marju
postitatud 09.08.2018 11:32

Mul praegu valmis ahjus. Juurde lisasin kanahakkliha :)