1 l piima
500 g kohupiima
50 g magedat võid
2 muna
1.5 tl soola
25 g karulauku (üks suurem peotäis)
Haki karulaugulehed peeneks.
Kuumuta rõõsk piim keemiseni, lisa kohupiim ja kuumuta, kuni eraldub vadak (ehk valge piima asemel on potis valkjaskollane läbikumav vedelik). Kalla marliga vooderdatud sõelale nõrguma (ära raskust peale pane, lase rahulikult nõrguda umbes 15 minutit).
Sulata potis või, lisa nõrgunud kohupiimamass ja kuumuta pidevalt segades, kuni moodustub ühtlane mass.
Sega juurde soolaga lahtiklopitud munad ning peeneks hakitud karulauk. Kuumuta pidevalt segades veel 3-5 minutit keskmisel kuumusel, aga ära keeda!
Pane külma veega kastetud vormi hanguma.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
väga maitsev ja kindlasti ka vitamiinirikas leivapealne. valmistamine konti ei murdnud. kindlasti proovin ka teiste lisanditega (küüslauk; petersell; päikesekuivatatud tomatid)
Valmis sai üllatavalt kergesti ja maitse oli mõnus.
Mina kasutasin 5% kohupiima, farmi 3,5%piima ja taluvõid
Nõrutasin pool tundi, aga tulemus oli kohupiima- mitte juustutaoline. Maitselt väga mõnus ja värske, aga üldse mitte selline, nagu ma sõira ette kujutasin. Järgmine kord nõrutan pikalt ja põhjalikult :)
Lihtne ja hea!
Kohupiimajuust karulauguga
Kevadel, kui metsast, aiast ja turult on võimalik karulauku saada, võib proovida karulauguga kohupiimajuustu valmistada. See on mõnusalt küüslaugumaitseline ning kaunilt roheline.