Tomati ja karriga läätsed (dhal)

Seda mahedamaitselist India läätserooga võib serveerida nt naan-leiva kõrvale, keedetud riisi või lihtsa grillitud liha juurde. NB! Roog ei sisalda rasva, nii et sobib ka kalorilugejaile :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 dl punaseid läätsesid

5 dl vett

200 g konservitud purustatud tomatit

1 tk sibulat

2 tk varssellerit

1 tl karripulbrit

3 tk küünt küüslauku

soola

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta vesi ja läätsed keemiseni.
Alanda kuumust, lisa purustatud tomatid, hakitud sibul ja seller. Hauta kaane all 10 minutit, aeg-ajalt rooga segades.
Sega juurde karripulber, purustatud küüslauk ja sool. Hauta veel 10-15 minutit, kuni läätsed on pehmed.
Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.
LISA KOMMENTAAR