5 dl piima
30 g pärmi
1.5 tl soola
3 keedetud kartulit
1 dl kaerahelbeid
480-540 g nisujahu (u 8-9 dl)
0.5 dl õli
Täidis:3-4 dl hakitud seeni - nt
1 dl hakitud sibulat
1 tl küüslaugusoola
1-2 dl riivitud juustu soovi korral
määrimiseks muna
Leota pärm käesoojas piimas, lisa sool, riivitud kartulid ja kaerahelbed. Lisa jahu, sõtkumise lõpupoole ka õli. Lase tainal soojas kohas kinnikaetult kerkida.
Rulli tainas jahusel laual 30x60 cm nelinurgaks.
Kata tainas seene-sibulaseguga ja soovi korral puista üle riivitud juustuga. Keera tainas rulli ja lõika 3-4 cm paksusteks tükkideks. Laota pirukad ahjuplaadile ja lase soojas kaetult kerkida.
Määri pealt munaga, küpseta 225-kraadises ahjus 12-16 minutit.
Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti, pildi tegi Kaare.
kuna nisujahu ei olnud kodus piisavalt, siis kasutasin osaliselt rukkijahu ning arvatavasti seepärast ei tulnud taigen ka eriti hästi rullitav. Seened ja sibula hautasin ka enne rullide vahele panemist läbi. maitsesid küll väga hästi nii soojalt kui külmalt.
Väga head! Panin juustu ka.
Kas šampinjonid ka sobivad?
Liina, maitse jääb lahjem, aga saab kah.
Milline üllatus! Kuna jahu panin 8 dl, oli taigna rulliks keeramine võimalik vaid taignaspaatli abiga ja ahjuplaadile ei õnnestunud lõigata kauneid rulle, vaid üksnes ebakorrapäraseid plönne. Milline üllatus, kui pärast 13 minutilist küpsetamist võtsin ahjust eeskujuliku välimusega kuklid, mis maitsesid imehästi. Ja maitsevad justkui ahjust tulnuna ka kolm päeva pärast küpsetamist! Sibul oli arukas läbi praadida. Ja kui seeni napib, sobib hästi ka singiga.
Kartuli-seenerullid
Kasuta nende pirukate tegemisel oma lemmikseeni.