Kartuli-seenerullid

Kasuta nende pirukate tegemisel oma lemmikseeni.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

5 dl piima

30 g pärmi

1.5 tl soola

3 keedetud kartulit

1 dl kaerahelbeid

480-540 g nisujahu (u 8-9 dl)

0.5 dl õli

Täidis:

3-4 dl hakitud seeni - nt

puravikke või kukeseeni

1 dl hakitud sibulat

1 tl küüslaugusoola

1-2 dl riivitud juustu soovi korral

määrimiseks muna

Valmistamine

Leota pärm käesoojas piimas, lisa sool, riivitud kartulid ja kaerahelbed. Lisa jahu, sõtkumise lõpupoole ka õli. Lase tainal soojas kohas kinnikaetult kerkida.

Rulli tainas jahusel laual 30x60 cm nelinurgaks. 

Kata tainas seene-sibulaseguga ja soovi korral puista üle riivitud juustuga. Keera tainas rulli ja lõika 3-4 cm paksusteks tükkideks. Laota pirukad ahjuplaadile ja lase soojas kaetult kerkida.

Määri pealt munaga, küpseta 225-kraadises ahjus 12-16 minutit.

Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti, pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 07.09.2010 23:50

kuna nisujahu ei olnud kodus piisavalt, siis kasutasin osaliselt rukkijahu ning arvatavasti seepärast ei tulnud taigen ka eriti hästi rullitav. Seened ja sibula hautasin ka enne rullide vahele panemist läbi. maitsesid küll väga hästi nii soojalt kui külmalt.

Pille
postitatud 03.09.2016 19:34

liilia tegi sellise pildi:

Kaare
postitatud 03.09.2016 16:10

Väga head! Panin juustu ka.

Liina
postitatud 14.09.2022 07:16

Kas šampinjonid ka sobivad?

Pille
postitatud 14.09.2022 09:46

Liina, maitse jääb lahjem, aga saab kah.