Kodujuustu-krevetipirukas

Kodujuustu on siin pirukas nii põhja kui ka täidise sees. Magus tšillikaste annab mahedamaitselisele krevetipirukale piisavalt teravust. Serveeri soojalt koos värske salatiga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g e. 2,5 dl nisujahu

0.5 tl soola

75 g võid

1 dl kodujuustu

Täidis:

3 muna

250 g kodujuustu

200 g kooritud keedetud krevette (nt Marine külmutatud krevetid)

100 g riivitud juustu

2 sl magusat tšillikastet

hakitud tilli

Valmistamine

Lase krevettidel esmalt külmkapis sulada, siis nõruta hoolega.

Taina valmistamiseks näpi kokku jahu, sool, või ja kodujuust. Keera tainas kilesse ja hoia 30 minutit külmkapis.

Suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Täidise tegemiseks sega omavahel munad, kodujuust, krevetid, riivitud juust, magus tšillikaste ja hakitud till.

Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 25 minutit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Elis
postitatud 14.03.2010 21:56

Mahlane ja kerge pirukas, mis on väga maheda maitsega. Tšilliarmastajad võiks osa magusast tšillikastmest terava tšillikastmega asendada.

Kaare
postitatud 29.01.2020 10:39

Surusin taina kohe vormi põhja ja panin vormiga külma. Täidist on rikkalikult, seega soovitan pirukapõhja ääred kõrgemad teha.

Tiina
postitatud 08.07.2020 19:20

Meil jagus seda parasjagu neljale õhtusöögiks koos salatiga. Kõigile väga maitses.