150 g e. 2,5 dl nisujahu
0.5 tl soola
75 g võid
1 dl kodujuustu
Täidis:3 muna
250 g kodujuustu
200 g kooritud keedetud krevette (nt Marine külmutatud krevetid)
100 g riivitud juustu
2 sl magusat tšillikastet
hakitud tilli
Lase krevettidel esmalt külmkapis sulada, siis nõruta hoolega.
Taina valmistamiseks näpi kokku jahu, sool, või ja kodujuust. Keera tainas kilesse ja hoia 30 minutit külmkapis.
Suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise tegemiseks sega omavahel munad, kodujuust, krevetid, riivitud juust, magus tšillikaste ja hakitud till.
Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 25 minutit.
Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mahlane ja kerge pirukas, mis on väga maheda maitsega. Tšilliarmastajad võiks osa magusast tšillikastmest terava tšillikastmega asendada.
Surusin taina kohe vormi põhja ja panin vormiga külma. Täidist on rikkalikult, seega soovitan pirukapõhja ääred kõrgemad teha.
Meil jagus seda parasjagu neljale õhtusöögiks koos salatiga. Kõigile väga maitses.
Kodujuustu-krevetipirukas
Kodujuustu on siin pirukas nii põhja kui ka täidise sees. Magus tšillikaste annab mahedamaitselisele krevetipirukale piisavalt teravust. Serveeri soojalt koos värske salatiga.