1 sl õli
130 g kuubikuteks lõigatud tavalist peekonit või pancetta't
1 kg sealihast toorvorste (nt Lincolnshire)
2 jämedalt hakitud sibulat
1 peenelt hakitud porgand
4 hakitud küüslauguküünt
3 värsket rosmariinioksa
300 g Puy läätsesid
8.5 dl kuuma kanapuljongit
1 sl valget veiniäädikat
400 g purk konservitud purustatud tomateid
soola ja musta pipart
2 sl hakitud siledalehist peterselli
Kuumuta suures kaanega potis õli. Lisa kuubikuteks lõigatud pancetta või tavaline peekon ja toorvorstid* ning kuumuta 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni vorstid on ümberringi pruunistunud. Tõsta vorstid potist välja ja aseta taldrikule ootama.
Lisa potti sibulad, porgand ja küüslauk ning kuumuta koos pancetta'ga veel 3-4 minutit, kuni sibulad hakkavad pehmenema. Pane praetud vorstid uuesti pannile, lisa rosmariin, läätsed, puljong, äädikas ja tomatid, siis maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ja keeda tugeval tulel 5 minutit.
Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta 45 minutit, aeg-ajalt segades, kuni läätsed on pehmed.
[Siinkohal võid roa jahutada ja kuni kuuks ajaks sügavkülma panna.]
Maitsesta, puista peale petersell ja serveeri. Kõrvale sobib mõni talvine lehtsalat sinepise salatikastmega.
Retsept on adapteeritud briti ajakirjast BBC Good Food (March 2003, Lincolnshire sausage & lentil simmer). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Just mõni päev tagasi olid läätsed vorstikestega laual. Mina isiklikult võiksin läätsi kasvõi iga päev süüa.
Läätsehautis vorstikestega oli väga hea ja maitsev roog. Peagi teen uuesti. Mees, kes suhtus sellesse teatud skepsisega, sõi ja kiitis ja võttis juurde :) Pilt pole küll toidu vääriline.
Maitsev! Küpsetasin vortse ahjus ja lisasin need lõpus hautisesse.
Väga maitsev - selline korralik tummine talgutoit.
Läätsehautis vorstikestega
Toekas ühepajatoit läätsede ja toorvorstidega. Kõige paremini sobivad siia prantslaste Puy läätsed.