Maasikad palsamiäädikaga

Esimest korda nägime sellist kombinatsiooni briti koka Nigella Lawsoni 1999. a. ilmunud raamatus "How to Eat", aga oleme aja jooksul "retsepti" veidi "täiendanud". Oluline on kasutada küpseid suviseid maasikaid ja võimalikult kvaliteetset palsamiäädikat.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

küpseid maasikaid

pruuni suhkrut

kvaliteetset balsamico äädikat

Valmistamine

Pese maasikad ning kuivata hoolega. Puhasta seejärel maasikad lehetupsusest ja lõika pooleks või neljaks (oleneb suurusest). 

Pane magustoidukaussi, puista peale veidi pruuni (muscovado v demerara) suhkrut* ja nirista peale veidi palsamäädikat.

Naudi niisama või nt vanillijäätise kõrvale.

Nipid ja soovitused:

  • Väga magusate maasikate puhul võib suhkru lisamata jätta.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-nami
postitatud 04.01.2009 23:47

K - kas norrakad tõepoolest lisavad seda kreemi juba palsamiäädikaga maitsestatud maasikatele? Ei kujuta seda maitsete segapudru eriti ette :)