Täidetud küpsetatud makrell

Lihtne ahjus küpsetatud makrell, mis on täidetud tomati, küüslaugu ja apelsini seguga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 roogitud värsket makrelli e. skumbriat (eemalda pead!)

oliiviõli

1 väike sibul (haki peeneks)

3 küüslauguküünt (haki peeneks)

1 tl koriandriseemneid

4 küpset tomatit (koori ja haki)

1 apelsini riivitud koor

2 sl värsket punet (ainult lehti)

50 g värsket riivsaia

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane makrellid õliga määritud ahjuplaadile, tee külgedele terava noaga sisselõiked.

Kuumuta 2 sl õli praepannil, prae hakitud sibulat 3-5 minutit, kuni sibulad hakkavad pehmenema. Lisa küüslauk ja prae 2 minutit.

Lisa koriandriseemned ja prae 1-2 minutit, kuni koriandriseemned praksuma hakkavad.

Lisa hakitud tomatid ja apelsinikoor ning kuumuta, kuni tomat on pehme.

Võta pann tulelt, sega juurde pune ja riivleib. Maitsesta.

Täida makrellid antud seguga, nirista peale veel veidi oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.

Serveeri krõbeda leiva ja värske salatiga.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Olive (December 2007, Roast mackerel with tomato, garlic and orange stuffing). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.09.2011 12:29

Kuna Sadamaturult õnnestus saada värskeid makrelle, siis tegin nendest maitsva roa täidetud küpsetatud makrellide näol. Kuna täidist sai mul natuke rohkem kui vaja, siis jätkus seda ka kala kõhust väljapoole.