4 roogitud värsket makrelli e. skumbriat (eemalda pead!)
1 väike sibul (haki peeneks)
3 küüslauguküünt (haki peeneks)
1 tl koriandriseemneid
4 küpset tomatit (koori ja haki)
1 apelsini riivitud koor
2 sl värsket punet (ainult lehti)
50 g värsket riivsaia
soola ja musta pipart
Pane makrellid õliga määritud ahjuplaadile, tee külgedele terava noaga sisselõiked.
Kuumuta 2 sl õli praepannil, prae hakitud sibulat 3-5 minutit, kuni sibulad hakkavad pehmenema. Lisa küüslauk ja prae 2 minutit.
Lisa koriandriseemned ja prae 1-2 minutit, kuni koriandriseemned praksuma hakkavad.
Lisa hakitud tomatid ja apelsinikoor ning kuumuta, kuni tomat on pehme.
Võta pann tulelt, sega juurde pune ja riivleib. Maitsesta.
Täida makrellid antud seguga, nirista peale veel veidi oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.
Serveeri krõbeda leiva ja värske salatiga.
Retsept on briti ajakirjast Olive (December 2007, Roast mackerel with tomato, garlic and orange stuffing). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Kuna Sadamaturult õnnestus saada värskeid makrelle, siis tegin nendest maitsva roa täidetud küpsetatud makrellide näol. Kuna täidist sai mul natuke rohkem kui vaja, siis jätkus seda ka kala kõhust väljapoole.
Täidetud küpsetatud makrell
Lihtne ahjus küpsetatud makrell, mis on täidetud tomati, küüslaugu ja apelsini seguga.