0.5 tl vürtsköömneid
1 hakitud roheline tšilli
3 cm jupp kooritud ja hakitud ingverijuurt
150 g maitsestamata kreeka jogurtit
1 tl muscovado pruuni suhkrut
0.5 tl garam masalat
2 sl hakitud värsket koriandrit (lehti ja varsi)
0.5 laimi mahl
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1-2 dl vett
250 g külmutatud rohelisi herneid
225 g pakk paneer-juustu (india juust) 1 cm kuubikutena
2-3 küpset tomatit sektoriteks lõigatuna
Serveerimiseks:hakitud röstitud india pähkleid
Rösti vürtsköömneid 30 sekundit paksupõhjalisel pannil. Tambi kergelt tainarulliga katki.
Pane röstitud vürtsköömned koos tšilli, ingveri, jogurti, suhkru, garam masala, koriandrilehtede, laimimahla, tomatipasta ja veega kannmikserisse. Püreesta ühtlaseks.
Kalla kaste potti ning keeda 5 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa herned ja hauta 3 minutit.
Sega juurde paneer-juust ja tomatid ja kuumuta veel 2-3 minutit.
Puista peale india pähklid.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (February 2003, Paneer in herby tomato sauce)
Paneer-juust ürdi-tomatikastmes
Lihtne india vegetaarroog.