600 g kanafileed või kintsuliha
50 g võid
2 suurt sibulat
2 suurt küüslauguküünt
2 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid
2 tl uhmris peenestatud koriandriseemneid
2 sl mahedamat karripulbrit
1 sl riivitud ingverijuurt
0.25 tl Cayenne'i pipart
1.5 l kanapuljongit
2 dl basmatiriisi
1 hapu õun
1 sl garam masalat maitseainesegu
2 dl maitsestamata jogurtit
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli või koriandrit
Serveerimiseks:6 sl röstitud mandlilaaste
Lõika kanafileed ribadeks. Kuumuta paksupõhjalises supipotis või, lisa kanaribad ja prae ümberringi läbi. (Pruunistada pole vaja).
Lõika sellerivarred, sibul ja porgandid õhukesteks ribadeks, lisa potti. Kuumuta paar minutit.
Lisa hakitud küüslauk, riivitud ingver ning uhmris peenestatud ja jahvatatud vürtsid, sega paar minutit.
Maitsesta soola-pipraga, siis lisa kuum puljong. Kata pott kaanega, hauta 30 minutit.
Lisa pestud riis ja keeda tasasel tulel veel 15 minutit.
Koori õun, lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa koos garam masala maitseaineseguga supile ja kuumuta paar minutit. Sega juurde jogurt ja kuumuta supp läbi.
Maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselli või koriandriga.
Serveerimisel puista supile röstitud mandlilaaste.
Maitsev oli! Riis supi sees on üldse mõnus ja õunad meeldisid mulle ka. Tore vaheldus tomatisupile, seljankale, läätsesupile, kalasuppidele, püreesuppidele jne smile
Mul oli vaja kogust 3x vähendada 2 inimese jaoks, ja lõpptulemus oli niivõrd tummine, et meenutas rohkem ühepajatoitu kui kui suppi. Kasutasin lillasid porgandeid, seetõttu värvus supp küllaltki punaseks.
Mulligatawny supp kanalihast
Kergelt vürtsikas ja tummine Anglo-India kana-köögiviljasupp.