Mulligatawny supp kanalihast

Kergelt vürtsikas ja tummine Anglo-India kana-köögiviljasupp.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kanafileed või kintsuliha

50 g võid

3 varssellerit

2 suurt sibulat

2 porgandit

2 suurt küüslauguküünt

2 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid

2 tl uhmris peenestatud koriandriseemneid

2 sl mahedamat karripulbrit

1 sl riivitud ingverijuurt

0.25 tl Cayenne'i pipart

1.5 l kanapuljongit

2 dl basmatiriisi

1 hapu õun

1 sl garam masalat maitseainesegu

2 dl maitsestamata jogurtit

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli või koriandrit

Serveerimiseks:

6 sl röstitud mandlilaaste

Valmistamine

Lõika kanafileed ribadeks. Kuumuta paksupõhjalises supipotis või, lisa kanaribad ja prae ümberringi läbi. (Pruunistada pole vaja).

Lõika sellerivarred, sibul ja porgandid õhukesteks ribadeks, lisa potti. Kuumuta paar minutit.

Lisa hakitud küüslauk, riivitud ingver ning uhmris peenestatud ja jahvatatud vürtsid, sega paar minutit.

Maitsesta soola-pipraga, siis lisa kuum puljong. Kata pott kaanega, hauta 30 minutit.

Lisa pestud riis ja keeda tasasel tulel veel 15 minutit.

Koori õun, lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa koos garam masala maitseaineseguga supile ja kuumuta paar minutit. Sega juurde jogurt ja kuumuta supp läbi.

Maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselli või koriandriga.

Serveerimisel puista supile röstitud mandlilaaste.

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 09.03.2012 13:58

Maitsev oli! Riis supi sees on üldse mõnus ja õunad meeldisid mulle ka. Tore vaheldus tomatisupile, seljankale, läätsesupile, kalasuppidele, püreesuppidele jne smile

Netcat
postitatud 09.03.2012 14:02

Mul oli vaja kogust 3x vähendada 2 inimese jaoks, ja lõpptulemus oli niivõrd tummine, et meenutas rohkem ühepajatoitu kui kui suppi. Kasutasin lillasid porgandeid, seetõttu värvus supp küllaltki punaseks.