Peedivorm odratanguga

Soomes populaarne juurviljavormiroog on siinkohal saanud täienduse hakkliha ja odratangude näol.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl odratangu

5 dl vett

1 tl soola

600 g peeti

1 sibul

300 g veise- või seguhakkliha (veis+siga)

Munapiim:

2 lahtiklopitud muna

5 dl piima

1.5 tl soola

musta pipart või valget pipart

Valmistamine

Keeda odratangu soolaga maitsestatud vees 20 minutit.
Koori ja riivi peedid. Koori ja haki sibul.
Pruunista hakkliha kuival pannil, lisa hakitud sibul ja prae veel veidi .
Sega nõrutatud odratangud, riivitud peet ja praetud hakkliha omavahel ning tõsta võitatud ahjuvormi.
Sega piim ja munad, maitsesta soola ja pipraga ning vala vormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus vähemalt tund aega, kuni peet on küps.

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (Punajuurilaatikko). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.10.2008 09:16

Selleks kulus kõvasti rohkem kui tunda aega. Maitselt oli aga päris hea.