Maroko kana-panniroog

Marokopärane kanahautis kikerherneste, tomati, baklažaani e. pommu, paprika ja muu maitsvaga.

Roog ise on gluteenivaba, aga lisandiks soovitatakse kuskussi. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g ribadeks lõigatud kanafileed

1 punane paprika

1 väike pommu e. baklažaan (u 300 g)

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 tomatit

2 sl oliiviõli

400 g konservitud kikerherneid

400 g purk purustatud konservitud tomateid

riivitud sidrunikoort

tükk kaneelikoort

näpuotsaga tšillihelbeid või kuivatatud tšillikaun

soovi korral kanapuljongit

soola

10 rohelist oliivi

värsket koriandrit või peterselli

Serveerimiseks:

kuskussi

Valmistamine

Pese paprika, lõika pooleks, eemalda seemned ja lõika paprika sektoriteks. Lõika pommu suurteks kuubikuteks. Koori ja viiluta sibul. Koori ja purusta küüslauk.

Pruunista kanafileeribad potis õlis. Lisa paprika, pommu, sibul ja küüslauk ning kuumuta, kuni köögiviljad on klaasjad.

Lisa nõrutatud kikerherned, tükeldatud tomatid ja tomatikonserv. Maitseks lisa paar sidrunikooreriba, kaneelikoor, tšilli ja sool. Kui roog tundub kuivavõitu, siis lisa veidi kanapuljongit. Hauta 10-15 minutit.

Lisa oliivid ja hakitud koriander või petersell. Maitsesta ja serveeri.

Soovi kõrval paku kõrvale kuskussi.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (Marokkolainen broileripannu). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 31.07.2009 07:27

Hästi toitev ja maitsev. Jagub kindlasti rohkem kui neljale. Me kuskussi juurde ei teinud, sõime niisama krõbeda saiaga. Ka kanaliha pole oluline.

Liisu
postitatud 23.10.2012 04:55

Küll maitseb hea! Lisasin tilli peterselli asemel, oliivid olid mustad ja pommut polnud. Aga viis keele alla!

Mona
postitatud 02.02.2014 20:40

Kikerherneid polnud ja laps sõi enne pooled oad ära, aga kindlasti teeme veel.

Elsa
postitatud 17.07.2023 17:25

Oh, see oli väga hea! Natuke teistmoodi vahelduseks :) Mitu portsu sai ka külmutatud, et oleks hiljem kiiremal hetkel hea võtta. Kuskuss on ju lihtne kiire sutsaka jagu ka käigu pealt juurde teha..