400 g ribadeks lõigatud kanafileed
1 punane paprika
1 väike pommu e. baklažaan (u 300 g)
1 sibul
2 tomatit
2 sl oliiviõli
400 g konservitud kikerherneid
400 g purk purustatud konservitud tomateid
riivitud sidrunikoort
tükk kaneelikoort
näpuotsaga tšillihelbeid või kuivatatud tšillikaun
soovi korral kanapuljongit
10 rohelist oliivi
värsket koriandrit või peterselli
Serveerimiseks:Pese paprika, lõika pooleks, eemalda seemned ja lõika paprika sektoriteks. Lõika pommu suurteks kuubikuteks. Koori ja viiluta sibul. Koori ja purusta küüslauk.
Pruunista kanafileeribad potis õlis. Lisa paprika, pommu, sibul ja küüslauk ning kuumuta, kuni köögiviljad on klaasjad.
Lisa nõrutatud kikerherned, tükeldatud tomatid ja tomatikonserv. Maitseks lisa paar sidrunikooreriba, kaneelikoor, tšilli ja sool. Kui roog tundub kuivavõitu, siis lisa veidi kanapuljongit. Hauta 10-15 minutit.
Lisa oliivid ja hakitud koriander või petersell. Maitsesta ja serveeri.
Soovi kõrval paku kõrvale kuskussi.
Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (Marokkolainen broileripannu). Pildi tegi ZOOZI.
Hästi toitev ja maitsev. Jagub kindlasti rohkem kui neljale. Me kuskussi juurde ei teinud, sõime niisama krõbeda saiaga. Ka kanaliha pole oluline.
Küll maitseb hea! Lisasin tilli peterselli asemel, oliivid olid mustad ja pommut polnud. Aga viis keele alla!
Kikerherneid polnud ja laps sõi enne pooled oad ära, aga kindlasti teeme veel.
Oh, see oli väga hea! Natuke teistmoodi vahelduseks :) Mitu portsu sai ka külmutatud, et oleks hiljem kiiremal hetkel hea võtta. Kuskuss on ju lihtne kiire sutsaka jagu ka käigu pealt juurde teha..
Maroko kana-panniroog
Marokopärane kanahautis kikerherneste, tomati, baklažaani e. pommu, paprika ja muu maitsvaga.
Roog ise on gluteenivaba, aga lisandiks soovitatakse kuskussi.