Herne-tomati karrihautis paneer-juustuga

India paneer-juust meenutab veidi tofut, siin on seda lisatud vürtsika ja lihtsa aedviljaroa sisse. Siin on seda kasutatud Põhja-Indias armastatud mattar paneer roas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g India paneer-juustu

õli

1 sibul

3 cm jupp ingverijuurt

1 küüslauguküüs

noaotsatäis garam masalat

2 tl kollajuurt ehk kurkumit

0.5 tl Cayenne'i pipart

4 hästi küpset tomatit

3 dl aedviljapuljongit või vett

300 g (külmutatud) rohelisi herneid

Serveerimiseks:

keedetud riisi

paratha, poori, roti või naan-leiba

Valmistamine

Lõika paneer-juust umbes 2-3 cm kuubikuteks. Prae 2 sl õlis kuldpruuniks, siis tõsta pannilt kõrvale.
Haki sibulad, ingver ja küüslauk ning püreesta köögikombainis ühtlaseks. Prae saadud püreed pannil umbes 5 minutit.

Sega juurde vürtsid, tükeldatud tomatid ja puljong ning hauta umbes 10 minutit, kuni kaste on paksenenud.

Lisa pruunistatud paneer-juust ja herned ning kuumuta veel 5 minutit.

Mattar paneer'i serveeritakse enamasti riisi ning mõne India leivaga (naan, paratha, poori, roti). 

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Olive Magazine (March 2006, Pea & tomato curry)

LISA KOMMENTAAR

Mai
postitatud 21.07.2017 18:26

Matar paneer on üks mu lemmiktoite Aasia söögikohtades. See on väga mõnus ja lihtne variant sellest toidust.