Maksavorst

Maksavorsti võib üle suitsutada - see pikendab säilivusaega, ent halvendab maitset.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg seamaksa

1 kg seakamarat või läbikasvanud sealiha või kopsu või südant

soola ja musta pipart

hakitud sibulat

Valmistamine

Puhasta toores maks kelmetest ja soontest, aja läbi hakkmasina. Lõika maitseainetega keedetud kops/süda või kamarad kuubikuteks, sega maksaga ning maitsesta.

Täida sooled üsna pehmelt. Aseta keema kuuma, soolaga maitsestatud vette ja keeda tasasel tulel seni, kuni nõelaga torgates verd välja ei tule. Jahuta kiiresti!

Lauale anna viilutatult, kaunista sidrunilõikudega.

Retsept on raamatust "Valik toiduretsepte" (1974), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 27.12.2013 09:44

Teha oli lihtne ja maitse oli hea, aga kordamisele vast ei lähe.