Praetud valge kala

Praetud valge kala (nt kodumaine lestafilee või veidi soodsam "eksootiline" pangaasius ja tilaapia) on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.
Lihtne lisand keedetud kartuli kõrvale või näiteks hautatud varajase kapsaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-800 g valget kalafileed - nt

pangaasiust või lesta või heiki

1 muna

1 dl nisujahu

1 dl piima

soola ja musta pipart

Praadimiseks:

õli

Serveerimiseks:

sidrunit

hakitud värsket tilli või peterselli

Valmistamine

Lõika suuremad kalafileed väiksemateks tükkideks, arvestades 1-2 tükki sööja kohta. Sega muna, jahu ja piim vedelapoolseks tainaks, maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta pannil õli, kasta kalafileetükid ükshaaval muna-piima-jahu segusse ja prae pannil mõõdukal tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks (umbes 3-5 minutit ühelt poolt, olenevalt kalafilee paksusest).

Serveerimisel puista kalale sidrunimahla ning veidi hakitud maitserohelist.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 01.12.2008 14:11

Panga ja tilaapia - meie pere 2 uut lemmikut! Esimest korda tegin kala taignas, tavaliselt paneerin riivsaias või -leivas. Nami-nami kala taigna retsept oli väga hea ja sobiv sellele kalale.

Zoozi
postitatud 13.05.2009 19:56

Maitses hea.

Krentu
postitatud 04.08.2011 17:20

See on küll väga lihtne toit, aga mina polnudki varem niimoodi kala praadinud. Väga maitsev tuli ja mulle väga meeldis ka taina konsistents. Ja mis peamine - lapsed sõid ja kiitsid. Tegin panga kalaga.

Kari
postitatud 23.07.2012 17:17

Kas 3 min mõlemalt poolt veidi vähe ei olnud? Valisime kalaks paltuse ja ca 1cm paksune fileetükk vajas 10-minutit praadimist (küll jah, väikesel tulel, et taigen ära ei kõrbeks).

ewu
postitatud 17.10.2012 16:04

oli tõesti väga lihtne teha ning maitsev ka. mina tegin tursafileest. ex praadimis aeg oleneb ka sellest, kui suure kala filee tykiga on tegu. minul olid ikka yle pooleteise kilosed kalad. nende saba osa tykid said tõesti ruttu valmis, kuid muu vajas rohkem kypsetamist tasasemal tulel. tulemusega jäin rahule :) teinekord jälle :)

Merike Veidental
postitatud 22.10.2015 17:02

Avastasin ka hiljuti pagassiuse filee ja sama retsepti kasutades väga hea.Praen kala alati samal viisil.

Kaare
postitatud 15.05.2017 21:22

Lihtne ja maitsev!

Hexy
postitatud 08.10.2018 22:57

Väga maitsev!