600-800 g valget kalafileed - nt
pangaasiust või lesta või heiki
1 muna
1 dl nisujahu
1 dl piima
soola ja musta pipart
Praadimiseks: Serveerimiseks:hakitud värsket tilli või peterselli
Lõika suuremad kalafileed väiksemateks tükkideks, arvestades 1-2 tükki sööja kohta. Sega muna, jahu ja piim vedelapoolseks tainaks, maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli, kasta kalafileetükid ükshaaval muna-piima-jahu segusse ja prae pannil mõõdukal tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks (umbes 3-5 minutit ühelt poolt, olenevalt kalafilee paksusest).
Serveerimisel puista kalale sidrunimahla ning veidi hakitud maitserohelist.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Panga ja tilaapia - meie pere 2 uut lemmikut! Esimest korda tegin kala taignas, tavaliselt paneerin riivsaias või -leivas. Nami-nami kala taigna retsept oli väga hea ja sobiv sellele kalale.
Maitses hea.
See on küll väga lihtne toit, aga mina polnudki varem niimoodi kala praadinud. Väga maitsev tuli ja mulle väga meeldis ka taina konsistents. Ja mis peamine - lapsed sõid ja kiitsid. Tegin panga kalaga.
Kas 3 min mõlemalt poolt veidi vähe ei olnud? Valisime kalaks paltuse ja ca 1cm paksune fileetükk vajas 10-minutit praadimist (küll jah, väikesel tulel, et taigen ära ei kõrbeks).
oli tõesti väga lihtne teha ning maitsev ka. mina tegin tursafileest. ex praadimis aeg oleneb ka sellest, kui suure kala filee tykiga on tegu. minul olid ikka yle pooleteise kilosed kalad. nende saba osa tykid said tõesti ruttu valmis, kuid muu vajas rohkem kypsetamist tasasemal tulel. tulemusega jäin rahule :) teinekord jälle :)
Avastasin ka hiljuti pagassiuse filee ja sama retsepti kasutades väga hea.Praen kala alati samal viisil.
Lihtne ja maitsev!
Väga maitsev!
Laktoosivaba teil mitte retsepti
No proovi laktoosivaba piimaga, Marko!
Praetud valge kala
Praetud valge kala (nt kodumaine lestafilee või veidi soodsam "eksootiline" pangaasius ja tilaapia) on maitsev nii soojalt kui ka külmalt. Lihtne lisand keedetud kartuli kõrvale või näiteks hautatud varajase kapsaga.