Läti keedetud kapsapirukas

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

150 g nisujahu

0.5 dl piima

1 muna

40 g võid

soola

Täidis:

250 g kapsast

0.5 sibulat

10 g võid

Keetmiseks:

soolaga maitsestatud vett

Valmistamine

Valmista jahust, piimast, munast, osast võist ja soolast tainas ning rulli see 1 cm paksuseks.

Haki kapsas ja sibul, hauta teises osas võis, jahuta.

Pane täidis lahtirullitud tainale ning keera tainas ümber täidise, nii et moodustub piklik rull.

Seo saadud rull marli sisse ning keeda soolaga maitsestatud vees küpseks.

Lauale andmisel lõika keedetud kapsapirukas tükkideks ja vala üle kuumutatud võiga.

Loe veel:

Retsept Salme Masso raamatust "Rahvaste toite" (sõnastust muudetud), pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR