Pho Ga ehk Vietnami kana-nuudlisupp

Maitsva supi saladuseks on kvaliteetne kanapuljong - selle õpetuse leiate loomulikult Nami-Namist. Pho ga on väga maitsev, aromaatne ja kerge supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.2 l vietnami kanapuljongit

1 sl vietnami või tai kalakastet

60 g peenelt hakitud värsket kalganijuurt

2 tähtaniisi

2 kaneelikoort

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

250 g kanafileed

250 g lamedaid riisinuudleid

Serveerimiseks (väikestesse kaussidesse):

4 viilutatud talisibulat

250 g mungoa idandeid

2-3 väikest punast hakitud tšillikauna

2 sektoriteks lõigatud laimi

röstitud või praetud sibulahelbeid

röstitud maapähkleid (arahhis)

värskeid koriandrilehti

Valmistamine

Pane kanapuljong suurde potti, lisa kalakaste, kalganijuur, tähtaniis, kaneelikoor ja suhkur, maitsesta soola ja pipraga. Keeda 10 minutit, siis lisa kanafileed ja keeda tasasel tulel veel 10-15 minutit.

Tõsta seejärel kanafileed puljongist välja, rebi peenikesteks ribadeks ning pane kaussi. Kurna puljong.

Keeda riisinuudlid vastavalt pakendi juhistele, nõruta ning jaota nelja supikausi vahel. Jaota kanafileeribad samuti nelja kausi vahel ning tõsta peale kanapuljong.

Pane ülejäänud ained väikestes kaussides lauale, nii et iga sööja saaks ise vastavalt oma soovile aineid võtta.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Vietnami kalakastet (nuoc mam) ei ole, siis tai oma (nam pla) ajab asja ära.
  • Kõige parem on värske kalganijuur, aga kui seda ei ole, siis tasuks eelistada kuivatatud laastusid ja vältida pulbrit.
  • Krõbedaks praetud šalottsibulahelveste asemel võib proovida röstitud sibulahelbeid.
  • Maapähkleid võib ise röstida - selleks kuumuta neid kuumal pannil paar minutit; enne supile lisamist suru kergelt noaseljaga katki.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Jackum Browni raamatust "The Vietnamese Collection", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 24.05.2008 13:23

erinevus oli see, et eraldi kanafileed ei ost, kuna puljongit tegin koibadest, ja kasutasin hiljem seda sama liha, kuna värsket koriandrit poes polnud ja aias ta pole veel tärganud piisavalt, siis puljongisse panin pisut uhmris taotud koriandri seemneid.

Kajakas
postitatud 23.01.2012 21:21

Tuleb öelda, et see on ikka niii hea.

Leele Kasesaar
postitatud 14.01.2018 16:50

Tänase külma ilmaga väga maitsev soojendaja :)