1.2 l vietnami kanapuljongit
1 sl vietnami või tai kalakastet
60 g peenelt hakitud värsket kalganijuurt
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
250 g kanafileed
250 g lamedaid riisinuudleid
Serveerimiseks (väikestesse kaussidesse):4 viilutatud talisibulat
250 g mungoa idandeid
2-3 väikest punast hakitud tšillikauna
2 sektoriteks lõigatud laimi
röstitud või praetud sibulahelbeid
röstitud maapähkleid (arahhis)
värskeid koriandrilehti
Pane kanapuljong suurde potti, lisa kalakaste, kalganijuur, tähtaniis, kaneelikoor ja suhkur, maitsesta soola ja pipraga. Keeda 10 minutit, siis lisa kanafileed ja keeda tasasel tulel veel 10-15 minutit.
Tõsta seejärel kanafileed puljongist välja, rebi peenikesteks ribadeks ning pane kaussi. Kurna puljong.
Keeda riisinuudlid vastavalt pakendi juhistele, nõruta ning jaota nelja supikausi vahel. Jaota kanafileeribad samuti nelja kausi vahel ning tõsta peale kanapuljong.
Pane ülejäänud ained väikestes kaussides lauale, nii et iga sööja saaks ise vastavalt oma soovile aineid võtta.
Retsept on mugandatud Jackum Browni raamatust "The Vietnamese Collection", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.
erinevus oli see, et eraldi kanafileed ei ost, kuna puljongit tegin koibadest, ja kasutasin hiljem seda sama liha, kuna värsket koriandrit poes polnud ja aias ta pole veel tärganud piisavalt, siis puljongisse panin pisut uhmris taotud koriandri seemneid.
Tuleb öelda, et see on ikka niii hea.
Tänase külma ilmaga väga maitsev soojendaja :)
Pho Ga ehk Vietnami kana-nuudlisupp
Maitsva supi saladuseks on kvaliteetne kanapuljong - selle õpetuse leiate loomulikult Nami-Namist. Pho ga on väga maitsev, aromaatne ja kerge supp.