Lihtne kanapilaff

Kiirestivalmiv riisiroog kanalihast.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl pikateralist riisi ja 5 dl vett

500 g broilerifileed või kanakintsuliha

2 sl õli

2 porgandit

2 sibulat

1 kollane või punane paprika

0,5-1 dl kontsentreeritud tomatipastat

5 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit

3-4 sl hakitud värsket tilli või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa riis külma vee all, pane potti. Lisa vesi ja sool, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni vesi on imendunud.

Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks ning pruunista pannil kuumas õlis. 

Viiluta porgandid õhukeselt, haki sibulad ja paprikakaun. Lisa potti kanatükkide juurde ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatipüree, maitsesta soola-pipraga.
Vala peale kuum puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kanaliha on pehme.

Lõpus sega hulka keedetud riis ja hakitud till ning hauta paar minutit üheskoos. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Pereköögi kokaraamat" (2007). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

 

LISA KOMMENTAAR

kardemon
postitatud 18.02.2009 19:16

maitsev pilaffi-vorm. olen just selle retsepti järgi viimasel ajal teinud. tomatipastat olen pannud rohkem. maitseks olen aegajalt lisanud ka tilli kui roog valmis on saanud.

Pille
postitatud 19.01.2016 17:29

Kardemon saatis sellise pildi kunagi:

L
postitatud 11.10.2009 16:39

väga hea! sai ikka hästi hea!

Katrin
postitatud 22.01.2010 08:34

Nagu nimigi ütleb, valmib see roog tõesti kiirelt. Samal ajal kui kanafileed, sibulat ja porgandit lõikad, saad riisi keema panna ja pärast jääb üle ainult kõik komponendid kokku segada ja paarkümmend minutit koos hautada lasta.

Leonore
postitatud 23.05.2015 19:39

Tõesti väga maitsev tuli. Panin ka puljongit poole vähem, muu kõik retsepti järgi.

Kaare
postitatud 19.01.2016 16:59

Ja nüüd kõik kanapilaffi valmistama, sest see on tõesti lihtne ja väga maitsev roog :)

Hexy
postitatud 18.01.2018 10:49

Väga maitsev!

mariana juhandi
postitatud 13.02.2021 09:34

Väga hea, sõid nii suured kui väikesed.

Enely
postitatud 07.03.2021 19:22

Lihtne ja hea kodutoit!

Kadi
postitatud 08.09.2021 16:37

Lisasin loputatud keetmata basmatiriisi otse pannile ning lasin kogu kupatusel kaane all vaikselt podiseda. Sai mega mega hea.

Rom
postitatud 22.11.2022 23:12

Supp tuli välja, puljong ei kadunud kuhugi. Ühesõnaga oleks pidanud kas kaaneta hautama või puljongi lisama riisi hautades.

Pille
postitatud 23.11.2022 15:20

Rom, tegin täna jälle - kontrolliks. Esmalt 2,5 dl riisi + 5 dl vett (mul oli jasmiiniriis), seal sai vesi otsa enne veel, kui riis pehmeks kees. Lisasin siis 5 dl puljongit otsa, segasin riisi läbi ja kõik koos pannile. 5 minutit ilma kaaneta- no ei ole supp ju?! Kindel, et kogused olid õiged?

Kokk
postitatud 24.01.2023 18:30

Väga maitsev