Põdralihast pikkpoiss

Kõrvale paku nt juurviljapihve.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

0.5 dl riivsaia

1.5 dl kohvikoort või vett

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 tl paprikapulbrit

1 tl purustatud musta pipart

1 tl soola

500 g hakitud põdraliha

1 muna

Valmistamine

Sega kausis riivsai rõõsa koore/veega, lisa hakitud või riivitud sibul ja küüslauk, paprikapulber ja pipar. Lase 5 minutit paisuda.

Lisa hakkliha ja muna. Sega tainas ühtlaseks.

Vormi õliste kätega tainast piklik päts ja küpseta 200kraadises ahjus ahjuplaadil või ahjuvormis umbes 45 minutit.

Soovi korral võid hakkmassist suured kotletid vormida ja neid pannil pliidi peal praadida.

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (November 2001, Marja Järvelini retsept), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Ave Viirma
postitatud 06.11.2016 07:06

Retseptis puudub sool. Kas see ongi soolata toit või soola lisamine on nii enesestmõistetv, et seda pole vajagi mainida?

Pille
postitatud 06.11.2016 15:55

Ave, ikka võiks lisada. Teen retseptis sellekohase täienduse :)

Ave Viirma
postitatud 07.11.2016 10:39

Tänan!

Kaare
postitatud 07.11.2016 17:25

Targemad teavad rääkida, et põdraliha ei tohi üle küpsetada. Tundub, et õnnestus. Täitsa maitsev tuli!