Kõrvale paku nt juurviljapihve.
0.5 dl riivsaia
1.5 dl kohvikoort või vett
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 tl paprikapulbrit
1 tl purustatud musta pipart
1 tl soola
500 g hakitud põdraliha
1 muna
Sega kausis riivsai rõõsa koore/veega, lisa hakitud või riivitud sibul ja küüslauk, paprikapulber ja pipar. Lase 5 minutit paisuda.
Lisa hakkliha ja muna. Sega tainas ühtlaseks.
Vormi õliste kätega tainast piklik päts ja küpseta 200kraadises ahjus ahjuplaadil või ahjuvormis umbes 45 minutit.
Soovi korral võid hakkmassist suured kotletid vormida ja neid pannil pliidi peal praadida. Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (November 2001, Marja Järvelini retsept), pildi tegi Kaare.
Retseptis puudub sool. Kas see ongi soolata toit või soola lisamine on nii enesestmõistetv, et seda pole vajagi mainida?
Ave, ikka võiks lisada. Teen retseptis sellekohase täienduse :)
Tänan!
Targemad teavad rääkida, et põdraliha ei tohi üle küpsetada. Tundub, et õnnestus. Täitsa maitsev tuli!
Põdralihast pikkpoiss
Kõrvale paku nt juurviljapihve.