Lihtsale suitsuräimesalatile on lisatud õuna ja sibulat.
10-15 suitsutatud räime
2-3 õuna
1 sl hakitud sibulat
1 sl hakitud tilli
2 dl majoneesi või majoneesi-hapukoorekastet
värsket hakitud peterselli
Kõrvalda suitsuräimedel nahk, eralda liha luude küljest ja tee väikesteks tükkideks.
Haki sibul ja till peeneks, lõika õunad väikesteks kuubikuteks.
Sega kõik ained majoneeskastmega. Tõsta salat vaagnale või kaussi, enne serveerimist lase 15-20 minutit külmas maitsestuda.
Paleo-versiooni jaoks kasuta kvaliteetset majoneesi, hapukoort ära lisa!
Retsept on J. Välimaa raamatust 'Kalatoidud' 1964. Pildistas Martiina.
Nii-nii-nii hea salat! Kastmeks kasutasin hapukoort, pole lihtsalt majoneesi fänn.
Isadepäevaks väigadi hää viinaga...
Väga mõnus salat :) Järgmine kord pakun kindlasti külalistele väikeste rukkinööpide sees seda salatit :D
Suitsuräime- ja õunasalat
Lihtsale suitsuräimesalatile on lisatud õuna ja sibulat.