Hakklihavorm kevadseentega

Serveeri kuuma hakklihavormi keedetud aedviljadega; jahtunud hakklihavorm sobib hästi leivakatteks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g mürkleid või kurreleid

1 sl õli

1 hakitud sibul

2 küüslauguküünt

0.5 dl riivsaia

1 dl 10% rõõska koort

500 g kodust hakkliha (st sea-veisehakklihasegu)

1 muna

2 tl Herbes de Provence'i maitseainesegu

1.5 tl soola

0.5 g musta pipart

kimp värsket hakitud peterselli või karulauku

Valmistamine

Puhasta kurrelid või mürklid, võimaluse korral jäta terveks. Kuumuta pannil või, lisa seened ja prae tasasel tulel 5 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa hakitud sibul ja küüslauk (kui kasutad karulauku, siis pole küüslauku vaja), prae läbi. Lase seene-sibulasegul jahtuda.
Sega kohvikoor riivsaiaga, lase 5 minutit paisuda.
Lisa riivsaiasegule muna, maitseained, hakkliha. Sega ühtlaseks.
Tõsta pool hakkmassist võitatud ahjuvormi, laota peale seene-sibulakiht ning kata ülejäänud hakkseguga.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit.
Serveeri keedetud aedviljadega.
LISA KOMMENTAAR