200 g kodujuustu või ricotta juustu või kohupiima
200 g pehmet Saaremaa 82% võid
300 g nisujahu (5 dl)
0.5 tl soola
1 tl suhkrut
Kate:1 kg värsket kapsast
1 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
200 g Saare riivjuustu
4 muna
200 g hapukoort
Valmista esmalt põhi. Selleks sega kodujuust/ricotta/kohupiim, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.
Haki kapsas peeneks ja hauta vähese veega tasasel tulel poolpehmeks (u 10 minutit). Maitsesta kapsas soola, suhkru ja hakitud tilliga ning hauta veel umbes 10-15 minutit. (Vajadusel nõruta sõelal veidi kuivemaks).
Rulli tainas lahti ja suru ahjuplaadi põhjale ja äärtele. Jaota maitsestatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale.
Klopi munad hapukoorega lahti ning vala ühtlaselt pirukale.
Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukas on pealt kergelt kuldne.
väga hea ja aus pirukas oli.
selle piruka näol on tegemist mu lemmikuma kapsapirukaga.
Taigna tegin Alma kodujuustuga. Enne hautamist praadisin kapsast õli-või segus. Hautasin 1 ml veega (siis ei pidanudki nõrutama). Suhkrut panin veidi rohkem, ja piruka peale keerasin pipraveskist paar korda pipart kah ;) Tulemus: SUPERhea! Pool plaaditäit sai kahe peale peaaegu et ahjukuumalt ära söödud... :p Jahtunud poole lõikasime väikesteks tükkideks ja...seegi kuhi kahaneb praegu ülikiirelt. :D Aitäh ülimaitsva piruka retsepti eest!
väga hea pirukas, võtan selle oma heade retseptide hulka. Soovitan!!
mulle see pirukas samuti väga meeldis. ainult et mina hautasin kapsaid vähese õliga, ega lisanud vett.
Mina olen teinud erinevaid variante. Esimese kahe puhul kasutasin tilli asemel tüümiani ja muretaina asmele lehttainast. Ja muretainasse ettenähtud kodujuustu panin lehttaina peale. Ja kapsast hautasin vee asemel õlles(lugesin ühte kommentaari nami-namis selles retsepti juures valesti, oli õliga, ma arvasin, et õllega :) ja mõtlesingi proovida, täitsa hea oli :)). Ja viimasel korral panin poole jahust täisterajahu. Et selline flexible pirukas :)
Tegin seda täna ja ka kiidan. Osa jahust asendasin grahamjahuga ja tilli asemel panin pisut musta pipart.
aga mina kasutan hapukoore asemel kohvikoort saab minu meelest veel maitsvam
Kulda väärt leid. Mmmmm. Ei jõua kokku lugeda palju kordi olen teinud ja kus juures lapsed söövad ka hea isuga.
Meie teeme sama retsepti järgi porgandipirukat. Regulaarne hitt!
Hea mõte!
Mina kasutasin 150 gr pakki võid, tuli sama hea. Sama retsepti kasutasin ka üleeile porgandipiruka jaoks. Need on ühed kiiremaid asjad, mis minu laualt kadunud :)
Väga maitsev, tuleb korrata. :)
Juba aastaid lemmik :)
Mis "eriti hea"? See on ju suisa jumalik! Kusjuures lapsed söövad sel moel kapsast hästi ning alati kaob see pirukas laualt esimesena. ning teha on seda samuti lihtne (köögikombani olemasolul muidugi :D).
<p>Nii ahvatleva kirjeldusega retsept, et kohe kui lugesin, hakkasin tegema. Väga hea sai ja tõesti, lapsed sõid pirukast poole kui vähegi jahtunud oli :).</p> <p>Tilli jätsin ära, lisasin kapsale sibulat - hautasin pannil väheses õlis. Hapukoort ei olnud, aga oli Saaremaa maitsestamata jogurtit ja Tere dipikastet maitserohelisega. Segasin need kokku ja lisasin 4 muna, käis küll. Maitsestamata jogurt on veidi hapu ja ei ole väga meeldiv, aga dipp lisaks, soolase piruka jaoks sobis.</p><p> Hea leid, teeme veel.Tänud!</p>
No mis ma oskan öelda. Märkasin eile faces retsepto ja ütlesin korra oh see on kerge pirukas. Läksin rattaga sõitma ja mees mingi aeg helistas,et millal tuled tõin kapsast :) Pirukas sa õhtul kella 22 ajal valmis ja hommikuks oli sellest järgi vaid veerand. See peaks piruka maitse kohta kõike ütlema :)
No vist siis mekkis hästi :)
Hea võimalus eelmise päeva kapsa-hakklihahautise ära kasutamiseks. Till sobis suurepäraselt kapsaga. Väga maitsev pirukas, raske oli söömist lõpetada :)
Meie pere lemmik!
Väga maitsev pirukas. Õhtusöögi ajal terve pere kiitis.
Saaremaa juustu asendan E Piima omaga,uskuge saab parem
Juuli, ära ole kade, ütle siis juustu liik ka. E-Piima juustuvalik on suur ja lai. Nami-Nami soovitab siin "Saaremaa riivjuust" nimelist toodet :)
Olen ka teinud palju kordi. Kõigile alati maitseb. Hetkel paus, sest pere juba tüdinend:) aga küll isu taastub :)
Selle kapsapirukaga saab lapsed ka kapsast sööma, imemaitsev!, teen pool kogusest, juustu koguse jätan ainukesena samaks (juustusõpradele vihjeks)
Kasutasin sama põhja seenepiruka tegemiseks. Aga ma kombineerisin 2 dl maisijahu + 1,5 dl kaerajahu ja panin natuke riivitud juustu ka hulka. Maitseb väga mõnusalt.
Parim pirukas üldse! Ma panin topelt koguse kodujuustu (tegelikult lausa 500 grammi) - super. Ja juust oli mul 50% tavaline + 50% parmesani-laadne kõva juust. Sobis väga hästi. Kõik, kes söönud, mõmisevad:)
tõesti hea pirukas, eriti hea on taigen, järgmine kord pean täidisele rohkem maitseid lisama, tänan
Meie pere lemmik. Iga sügis teeb mees mulle mõned korrad just nimelt seda kapsapirukat. Ma ise teen hoopis kiirema ja lihtsama (lehttainas+ munaga läbi segatud praekapsas)
Juba aastaid lemmik :)
Väga maitsev,tuleb korrata.;)
Olen seda korduvalt teinud....lisan täidisesse peekonit ka ja väga maitsev :)
Ikka ja jälle teen seda pirukat aastaid ja ikka ja jälle õnnestub alati ja maitseb nii-nii hea.
Küpsetasid 2024. a Viimsi kohvikutepäeva Happy Jazz kodukohvik feat. Nami-Nami tarbeks. Sain suure plaaditäie, maitses ikka hästi.
Eriti hea kapsapirukas juustu ja tilliga
Selle retsepti järgi saad suure plaadipiruka. Põhjaks on muretainas, millele on lisatud vastavalt soovile kas kodujuustu, kohupiima või ricottat.
Eriti mõnus on see pirukas üsna väikesteks tükkideks lõigatuna.