Eriti hea kapsapirukas juustu ja tilliga

Selle retsepti järgi saad suure plaadipiruka. Põhjaks on muretainas, millele on lisatud vastavalt soovile kas kodujuustu, kohupiima või ricottat.

Eriti mõnus on see pirukas üsna väikesteks tükkideks lõigatuna.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

200 g kodujuustu või ricotta juustu või kohupiima

200 g pehmet Saaremaa 82% võid

300 g nisujahu (5 dl)

0.5 tl soola

1 tl suhkrut

Kate:

1 kg värsket kapsast

1 dl vett

1 tl soola

1 tl suhkrut

hakitud tilli

200 g Saare riivjuustu

4 muna

200 g hapukoort

Valmistamine

Valmista esmalt põhi. Selleks sega kodujuust/ricotta/kohupiim, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

Haki kapsas peeneks ja hauta vähese veega tasasel tulel poolpehmeks (u 10 minutit). Maitsesta kapsas soola, suhkru ja hakitud tilliga ning hauta veel umbes 10-15 minutit. (Vajadusel nõruta sõelal veidi kuivemaks).

Rulli tainas lahti ja suru ahjuplaadi põhjale ja äärtele. Jaota maitsestatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale.

Klopi munad hapukoorega lahti ning vala ühtlaselt pirukale.

Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukas on pealt kergelt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 23.07.2008 19:26

väga hea ja aus pirukas oli.

Aurora
postitatud 25.07.2008 09:59

selle piruka näol on tegemist mu lemmikuma kapsapirukaga.

Dee
postitatud 30.08.2008 19:54

Taigna tegin Alma kodujuustuga. Enne hautamist praadisin kapsast õli-või segus. Hautasin 1 ml veega (siis ei pidanudki nõrutama). Suhkrut panin veidi rohkem, ja piruka peale keerasin pipraveskist paar korda pipart kah ;) Tulemus: SUPERhea! Pool plaaditäit sai kahe peale peaaegu et ahjukuumalt ära söödud... :p Jahtunud poole lõikasime väikesteks tükkideks ja...seegi kuhi kahaneb praegu ülikiirelt. :D Aitäh ülimaitsva piruka retsepti eest!

Ragne
postitatud 13.09.2008 11:59

väga hea pirukas, võtan selle oma heade retseptide hulka. Soovitan!!

Spidur
postitatud 03.12.2008 15:55

mulle see pirukas samuti väga meeldis. ainult et mina hautasin kapsaid vähese õliga, ega lisanud vett.

Marju
postitatud 30.06.2009 09:55

Mina olen teinud erinevaid variante. Esimese kahe puhul kasutasin tilli asemel tüümiani ja muretaina asmele lehttainast. Ja muretainasse ettenähtud kodujuustu panin lehttaina peale. Ja kapsast hautasin vee asemel õlles(lugesin ühte kommentaari nami-namis selles retsepti juures valesti, oli õliga, ma arvasin, et õllega :) ja mõtlesingi proovida, täitsa hea oli :)). Ja viimasel korral panin poole jahust täisterajahu. Et selline flexible pirukas :)

külaline
postitatud 23.08.2009 19:21

Tegin seda täna ja ka kiidan. Osa jahust asendasin grahamjahuga ja tilli asemel panin pisut musta pipart.

meeri
postitatud 20.04.2010 22:39

aga mina kasutan hapukoore asemel kohvikoort saab minu meelest veel maitsvam

Tuuli S @ FB
postitatud 21.01.2013 13:12

Kulda väärt leid. Mmmmm. Ei jõua kokku lugeda palju kordi olen teinud ja kus juures lapsed söövad ka hea isuga.

Katre
postitatud 21.12.2014 14:40

Meie teeme sama retsepti järgi porgandipirukat. Regulaarne hitt!


postitatud 18.08.2015 21:03

Hea mõte!

Tatjana Slohnikova
postitatud 08.11.2015 08:23

Mina kasutasin 150 gr pakki võid, tuli sama hea. Sama retsepti kasutasin ka üleeile porgandipiruka jaoks. Need on ühed kiiremaid asjad, mis minu laualt kadunud :)

Koidula Lehtme
postitatud 14.11.2015 10:39

Väga maitsev, tuleb korrata. :)

Kai Gregori
postitatud 15.11.2015 14:34

Juba aastaid lemmik :)

Vandiste
postitatud 31.05.2016 16:05

Mis "eriti hea"? See on ju suisa jumalik! Kusjuures lapsed söövad sel moel kapsast hästi ning alati kaob see pirukas laualt esimesena. ning teha on seda samuti lihtne (köögikombani olemasolul muidugi :D).

Katariina
postitatud 09.06.2016 23:10

<p>Nii ahvatleva kirjeldusega retsept, et kohe kui lugesin, hakkasin tegema. Väga hea sai ja tõesti, lapsed sõid pirukast poole kui vähegi jahtunud oli :).</p> <p>Tilli jätsin ära, lisasin kapsale sibulat - hautasin pannil väheses õlis. Hapukoort ei olnud, aga oli Saaremaa maitsestamata jogurtit ja Tere dipikastet maitserohelisega. Segasin need kokku ja lisasin 4 muna, käis küll. Maitsestamata jogurt on veidi hapu ja ei ole väga meeldiv, aga dipp lisaks, soolase piruka jaoks sobis.</p><p> Hea leid, teeme veel.Tänud!</p>

Riin
postitatud 31.07.2016 05:56

No mis ma oskan öelda. Märkasin eile faces retsepto ja ütlesin korra oh see on kerge pirukas. Läksin rattaga sõitma ja mees mingi aeg helistas,et millal tuled tõin kapsast :) Pirukas sa õhtul kella 22 ajal valmis ja hommikuks oli sellest järgi vaid veerand. See peaks piruka maitse kohta kõike ütlema :)

Pille
postitatud 31.07.2016 11:25

No vist siis mekkis hästi :)

moremi
postitatud 18.11.2016 14:28

Hea võimalus eelmise päeva kapsa-hakklihahautise ära kasutamiseks. Till sobis suurepäraselt kapsaga. Väga maitsev pirukas, raske oli söömist lõpetada :)

ÕunaIiris
postitatud 24.04.2017 13:40

Meie pere lemmik!

OlgaNet
postitatud 08.07.2017 21:48

Väga maitsev pirukas. Õhtusöögi ajal terve pere kiitis.

Juuli
postitatud 10.07.2017 08:29

Saaremaa juustu asendan E Piima omaga,uskuge saab parem

Pille
postitatud 10.07.2017 19:12

Juuli, ära ole kade, ütle siis juustu liik ka. E-Piima juustuvalik on suur ja lai. Nami-Nami soovitab siin "Saaremaa riivjuust" nimelist toodet :)

Kadi Ru
postitatud 10.07.2017 09:42

Olen ka teinud palju kordi. Kõigile alati maitseb. Hetkel paus, sest pere juba tüdinend:) aga küll isu taastub :)

Maasikamaias
postitatud 29.07.2017 10:02

Selle kapsapirukaga saab lapsed ka kapsast sööma, imemaitsev!, teen pool kogusest, juustu koguse jätan ainukesena samaks (juustusõpradele vihjeks)

ÕunaIiris
postitatud 17.09.2017 10:41

Kasutasin sama põhja seenepiruka tegemiseks. Aga ma kombineerisin 2 dl maisijahu + 1,5 dl kaerajahu ja panin natuke riivitud juustu ka hulka. Maitseb väga mõnusalt.

Liina
postitatud 04.01.2018 11:50

Parim pirukas üldse! Ma panin topelt koguse kodujuustu (tegelikult lausa 500 grammi) - super. Ja juust oli mul 50% tavaline + 50% parmesani-laadne kõva juust. Sobis väga hästi. Kõik, kes söönud, mõmisevad:)

maiepiller
postitatud 24.05.2018 08:13

tõesti hea pirukas, eriti hea on taigen, järgmine kord pean täidisele rohkem maitseid lisama, tänan

ÕunaIiris
postitatud 21.11.2018 11:46

Meie pere lemmik. Iga sügis teeb mees mulle mõned korrad just nimelt seda kapsapirukat. Ma ise teen hoopis kiirema ja lihtsama (lehttainas+ munaga läbi segatud praekapsas)

Kai Gregori
postitatud 25.07.2019 20:04

Juba aastaid lemmik :)

Koidula Lehtme
postitatud 25.07.2019 20:04

Väga maitsev,tuleb korrata.;)

Helo L.
postitatud 02.08.2023 09:11

Olen seda korduvalt teinud....lisan täidisesse peekonit ka ja väga maitsev :)