Lihtne seljanka

Lihtne seljanka valmib kiiresti, abiks poest või sahvrist pärit terav tomatikaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 sibul

240 g suitsuvorsti (nt Maks & Moorits Moskva täissuitsuvorst)

260 g viinereid (nt Maks & Moorits väike viiner)

2 marineeritud kurki

200 g teravat tomatikastet

1 l puljongit

4 kartulit

soola ja must pipar

hakitud värsket tilli

hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Koori kartulid ja tükelda kõik tükeldamist vajavad komponendid. 

Kuumuta poti põhjas õlis sibul klaasjaks. Lisa tükeldatud suitsuvorst ja viinerid, siis mõne aja pärast kurk ja tomatikaste. Kuumuta segades läbi, siis lisa kartulid ja kuum vesi või puljong. Keeda, kuni kartul on pehme. 

Lisa hakitud maitseroheline ja lase supil hetk maitsestuda, vajadusel lisa ka soola-pipart. Serveeri hapukoorega. 

Kasutatud tooted:

LISA KOMMENTAAR

Eve Kullamägi
postitatud 08.12.2016 20:28

See supp paneb küll suu vett jooksma jälle...

Tipa
postitatud 09.12.2016 15:29

See on alati väga hea...

Marjukas
postitatud 07.03.2017 21:38

Oleks ma teadnud, et seljanka keetmine nii lihtne on, oleksin seda juba ammu teinud.

lilly
posted on 09.12.2017 15:19

See säästu variant seljankast

Mannn
postitatud 31.01.2018 17:05

Millal kartul lisada?

Kaur
posted on 28.06.2018 21:07

Siis kui vedelik lisatud.

Seljanka?
posted on 14.05.2020 19:23

Mitte kunagi

Sir Aarne
postitatud 13.08.2019 15:02

Marineeritud kurk

Pille
posted on 14.08.2019 07:17

Jah, selles lihtsas seljankas käib marineeritud kurk. Meil on siiski ka traditsioonilisemaid retsepte, nii et paanikaks ei ole põhjust :)

Tanja Hummel
postitatud 18.01.2020 11:55

Maitsev supp!

Üllar
postitatud 22.06.2020 14:25

Tegin just tule pliidi alla ja suppi tegema.