Lihtne seljanka

Lihtne seljanka valmib kiiresti, abiks poest või sahvrist pärit terav tomatikaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 sibul

240 g suitsuvorsti

260 g viinereid

2 marineeritud kurki

200 g teravat tomatikastet

1 l puljongit

4 kartulit

soola ja must pipar

hakitud värsket tilli

hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Koori kartulid ja tükelda kõik tükeldamist vajavad komponendid. 

Kuumuta poti põhjas õlis sibul klaasjaks. Lisa tükeldatud suitsuvorst ja viinerid, siis mõne aja pärast kurk ja tomatikaste. Kuumuta segades läbi, siis lisa kartulid ja kuum vesi või puljong. Keeda, kuni kartul on pehme. 

Lisa hakitud maitseroheline ja lase supil hetk maitsestuda, vajadusel lisa ka soola-pipart. Serveeri hapukoorega. 

LISA KOMMENTAAR

Eve Kullamägi
postitatud 08.12.2016 20:28

See supp paneb küll suu vett jooksma jälle...

Tipa
postitatud 09.12.2016 15:29

See on alati väga hea...

Marjukas
postitatud 07.03.2017 21:38

Oleks ma teadnud, et seljanka keetmine nii lihtne on, oleksin seda juba ammu teinud.

lilly
postitatud 09.12.2017 15:19

See säästu variant seljankast

suema
postitatud 31.01.2023 15:27

k

Mannn
postitatud 31.01.2018 17:05

Millal kartul lisada?

Kaur
postitatud 28.06.2018 21:07

Siis kui vedelik lisatud.

Seljanka?
postitatud 14.05.2020 19:23

Mitte kunagi

Martin
postitatud 05.03.2023 00:06

Nüüd võid lisada

Juss
postitatud 18.01.2024 19:31

Siis kui supp söödud.

Sir Aarne
postitatud 13.08.2019 15:02

Marineeritud kurk

Pille
postitatud 14.08.2019 07:17

Jah, selles lihtsas seljankas käib marineeritud kurk. Meil on siiski ka traditsioonilisemaid retsepte, nii et paanikaks ei ole põhjust :)

Tanja Hummel
postitatud 18.01.2020 11:55

Maitsev supp!

Üllar
postitatud 22.06.2020 14:25

Tegin just tule pliidi alla ja suppi tegema.

Katrin Aid
postitatud 28.09.2021 20:51

Praegu just õhtusöögiks see supp. Meil on väljakujunenud nö. seljanka sahtel aügavkülma - igasugused lihaliste jäägid, mis siit sealt üle jäävad saavad ükskord kokku seljankas. ????

Dorothea Oliivipuu
postitatud 28.09.2021 20:52

Veidi suhkrut ka, siis on kuidagi väga hõrgu maitsega.

Kairi-Kristin
postitatud 27.04.2023 19:31

Mina lisasin ka natuke mett, kuna mulle tundus veidi hapu ja supp sai lihtsalt superhea!

Tõnu
postitatud 09.07.2024 12:41

See ei ole seljanka. See on lihtsalt mingi tomatine vorsti-kartuli supp.