500 g küpseid kollaseid tomateid
1-2 küpset mangot
100 g šalottsibulat või tavalist sibulat
1 punase tšilli kaun
1 sl värsket riivitud ingverijuurt
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
2,5 dl pruuni suhkrut
2,5 dl valget veiniäädikat
Kasta tomatid keevasse vette ning eemalda seejärel tomatitelt nahk. Tükelda tomatite viljaliha.
Koori mango, eemalda kivi ning lõika viljaliha õhukesteks viiludeks.
Koori ja peenesta sibulad.
Poolita tšilli, eemalda seemned ning lõika tšilli õhukesteks viiludeks.
Pane tomatid, mango, sibul ja tšilli suurde potti. Lisa maitseained, suhkur ja veiniäädikas. Kuumuta segu keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel umbes 45 minutit, kuni segu on paksenenud. Sega aeg-ajalt.
Kalla kuum tšatni pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse, täites purgid peaaegu ääreni. Kaaneta.
Säilita pimedas ja jahedas.
Soome Finfoodi retsept (Tulinen tomaattichutney), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga mõnus maitse, päris vürtsine. Mina püreestasin enne purki panemist, meeldib nii rohkem.
Selles mangoga hoidises ma kasutasin külmutatud mangokuubikuid - umbes nii, et kilo tomatit ja pool kilo mangokuubikuid. Oli suur hitt meil Sahvri müügil, kõik kes maitsesid, ostsid ka.
Vürtsikas mango-tomatitšatni
Kollastest tomatitest valmiv vürtsmoos.