Vürtsikas mango-tomatitšatni

Kollastest tomatitest valmiv vürtsmoos.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g küpseid kollaseid tomateid

1-2 küpset mangot

100 g šalottsibulat või tavalist sibulat

1 punase tšilli kaun

1 sl värsket riivitud ingverijuurt

1 tl soola

0,5 tl purustatud musta pipart

2,5 dl pruuni suhkrut

2,5 dl valget veiniäädikat

Valmistamine

Kasta tomatid keevasse vette ning eemalda seejärel tomatitelt nahk. Tükelda tomatite viljaliha.

Koori mango, eemalda kivi ning lõika viljaliha õhukesteks viiludeks.
Koori ja peenesta sibulad.

Poolita tšilli, eemalda seemned ning lõika tšilli õhukesteks viiludeks.

Pane tomatid, mango, sibul ja tšilli suurde potti. Lisa maitseained, suhkur ja veiniäädikas. Kuumuta segu keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel umbes 45 minutit, kuni segu on paksenenud. Sega aeg-ajalt.

Kalla kuum tšatni pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse, täites purgid peaaegu ääreni. Kaaneta.

Säilita pimedas ja jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka külmutatud mangokuubikuid. 

Loe veel:

Soome Finfoodi retsept (Tulinen tomaattichutney), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 22.08.2010 18:28

Väga mõnus maitse, päris vürtsine. Mina püreestasin enne purki panemist, meeldib nii rohkem.

Pille
postitatud 26.08.2024 18:09

Hexy tehtud pilt ka:

Ilse Metsamaa
postitatud 26.08.2024 18:24

Selles mangoga hoidises ma kasutasin külmutatud mangokuubikuid - umbes nii, et kilo tomatit ja pool kilo mangokuubikuid. Oli suur hitt meil Sahvri müügil, kõik kes maitsesid, ostsid ka.